Pruimencrumble (met vanille-ijs)

Pruimencrumble

Van taartje tot dessert

Het leuke van lekkernijen maken is dat ze soms voor meerdere gelegenheden op de dag gemaakt kunnen worden.  Deze Pruimencrumble kun je ’s middags serveren bij de thee maar voeg er een bolletje vanille-ijs aan toe en je krijgt een heerlijk dessert om het diner mee af te sluiten. Een etentje zonder dessert is eigenlijk toch geen etentje 😉 Wil jezelf ook het ijs maken dan staat onderaan het recept nog een tip over vegan ijs.

Ingrediënten

500 gram pruimen
100 gram suiker
100 gram (plantaardige) boter
2 tl kaneel
100 gram tarwemeel
100 gram bloem

Bereidingswijze Pruimencrumble

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Halveer de pruimen en verwijder de pitten. Snijd eventuele grotere pruimen in vieren.
  3. Vet een ovenschaal (ongeveer 20 cm lang) in met wat (plantaardige) boter.
  4. Leg de pruimen dicht tegen elkaar aan in de schaal en bestrooi ze met een  ½ tl kaneel en 2 eetlepels suiker.
  5. Snijd de boter in blokjes  (zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is)
  6. Meng het meel en de bloem.
  7. Voeg het overige kaneel en suiker toe en meng dit.
  8. Voeg de boter als laatste toe en maak kruimels van het geheel. Verdeel de kruimels over de pruimen.d
  9. Bak de pruimencrumble in ongeveer 30 minuten gaar op de laagste richel van de oven.
  10. Warm is dit taartje toch wel het lekkerst om te eten en met wat vanille-ijs maak je het een heerlijk dessert.


  • Wil je een ander fruitsoort gebruiken dan pruimen? Gebruik dan bijvoorbeeld perziken of nectarines.
  • Op zoek naar vegan ijs? Kijk dan eens op de website van Lisa goes Vegan
  • Toch op zoek naar een gezond tussendoortje? Deze smoothies zijn ook erg lekker!

Heb je de pruimencrumble gemaakt ? Laat mij het dan weten via Facebook, Instagram of in een reactie hieronder. Vind ik leuk!

Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.