Sperziebonenstoof met tomaten en dille

Sperziebonenstoof met tomaten en dille

Op de Automatische piloot

Soms kom je een beetje in een sleur terecht als je moet koken. Je kookt toch het liefst wat iedereen lust. Zo zijn er altijd gerechten die wekelijks op het boodschappenlijstje staan en vaak niet aan variatie onderhevig zijn. Het is vaak makkelijk omdat het in de drukte niet veel nadenk werk geeft en je alles op de automatische piloot kan doen. De ingrediënten voor de Sperziebonenstoof heb je waarschijnlijk al voor 90% in huis en qua bereidingswijze heb je maar 1 pan nodig. Dat scheelt weer de nodige afwas zeker als je deze nog met de hand moet doen. Deze stoof is licht van smaak en past ook zeker goed op een lente- of zomerse dag.

Ingrediënten

2 el olijfolie
2 uien
1 teentje knoflook
250 gram sperziebonen
1 tl suiker
1/2 limoen
400 gram tomatenblokjes (uit blik)
Verse dille
Bladpeterselie
Zeezout
Peper
(Vegan) Yoghurt
Knapperig broodje

Bereidingswijze Sperziebonenstoof met tomaten en dille

  1. Verhit de olijfolie in een wok met dikke bodem.
  2. Snij de uien grof. Ik snij de uien in acht parten en snij daarna de parten door de helft.
  3. Snij de knoflook in reepjes.
  4. De ui en de knoflook mogen in de pan als de olijfolie heet genoeg is.
  5. Bak deze circa 2 tot 3 minuten.
  6. De sperziebonen mogen worden toegevoegd aan het ui/knoflook mengsel.  Zorg ervoor dat alle ingrediënten door de olijfolie bedekt zijn.
  7. Voeg de suiker en de sap van één helft van de limoen toe en roer het mengsel even door.
  8. De tomatenblokjes mogen ook de wok in.
  9. Voeg de dille toe. Wees vooral niet zuinig! In dit geval is meer is beter
  10. Laat de stoof nu sudderen op een laag vuur voor ongeveer 30 minuten.
  11. Na 30 minuten wachten mag je de Sperzibonenstoof proeven en op smaak brengen met peper en zeezout.
  12. Garneer af met wat bladpeterselie
  13. Om de Sperziebonenstoof naar een next level te brengen serveer er dan wat romige yoghurt bij (echt een must!) en een lekker knapperig broodje.

Geniet van deze heerlijke Sperziebonenstoof


  • Als je de stengel in de knoflook verwijderd heb je niet zo’n bittere nasmaak achteraf.
  • Je kan dit gerecht ook in een hapjespan maken, zorg dan alleen dat je met het sudderen een deksel op de pan doet.
  • Geen verse sperziebonen in huis maar wel diepvries boontjes? Ik zeg gewoon doen!
  • Na deze stoof nog zin een homemade ijsje? Kijk eens naar dit recept over Framboos Banaanijs.

Heb je deze Sperziebonenstoof gegeten? Laat mij het dan weten via Facebook, Instagram of in een reactie hieronder. Vind ik leuk!

Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.