Tom Yum soep uit Japan

Tom Yum soep

Voor de #swiepswoepswap van Mandy and more in juni mocht ik een recept maken van Evie kookt. Het is altijd spannend om iets van een andere foodblogger te koken of bakken. Ook deze keer. De Tom Yum soep komt origineel uit Japan. Ik kan zeggen dat ik niet vaak Japans eet. Al moet ik bekennen dat ik online best veel vegan Japanse recepten heb gezien. Deze soep was echt een schot in de roos. Ik hou namelijk niet zo van bouillon soepen. Misschien ligt het aan de ouderwetse groentesoep 😉 maar dit was écht lekker. Wel natuurlijk met mijn eigen variatie.

Ingrediënten

1 el zonnebloemolie
2 sjalotten
2 teentjes zwarte knoflook
1 rode peper
een duimpje gember
1 liter gekookt water
1 groentebouillon blokje
4 el sojasaus
1 limoen
2 stengels citroengras
300 gram gemengde paddenstoelen
2 lente uitjes
150 gram cherrytomaten
een handvol koriander

Bereidingswijze Tom Yum soep

  1. Zet een grote soeppan klaar op het fornuis.
  2. Snipper de sjalotten, zwarte knoflook en rode peper.
  3. Maak de gember schoon en rasp deze daarna.
  4. Doe de zonnebloemolie in de soeppan en zet het vuur op middel.
  5. Voeg de sjalotten, rode peper, zwarte knoflook en gember toe aan de zonnebloemolie en bak deze totdat de sjalotten zacht zijn.
  6. Voeg het gekookte water en het groentebouillon blokje toe en roer totdat het blokje is opgelost.
  7. De sojasaus mag er ook bij samen met de sap van de limoen.
  8. Kneus de stengels van de citroengras en voeg deze ook toe.
  9. Roer alles goed door elkaar en laat ongeveer 10 minuten trekken.
  10. Als de soep aan het trekken is dan kunnen de paddenstoelen in stukken worden gesneden.
  11. Snijd de lente ui in ringen.
  12. Als laatste mogen de cherrytomaten door de helft worden gesneden.
  13. Voeg de paddenstoelen, lente ui en de tomaten toe en laat de Tom Yum soep nog een minuutje op het vuur staan.
  14. Serveer de soep in een soepkom en maak de soep af met wat koriander.

Slurp lekker!


  • Deze soep is ook heel goed te bewaren in de vriezer voor als je niet meteen 4 soepkommen achter elkaar wil eten 😊.
  • Gember is heel makkelijk schoon te maken. Gebruik de achterkant van een koffielepel om te schrapen.
  • Eet jij bij soep net zo als ik ook een broodje? Probeer dan eens dit Hummusbrood.
  • Heb jij deze Tom Yum soep gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!
Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.