Tomatensalade van Ottolenghi

Tomatensalade Otolenghi

Als ik één chefkok geweldig vind dan is dat Yotam Ottolenghi wel. Toch ben ik ook een beetje bang voor zijn recepten. De ingrediëntenlijst is soms een beetje lang en dan moet ik soms even slikken. Als Yotam simpel zegt dan kan het gerust zo zijn dat je nog twee dagen in de keuken staat. Dus heb ik de eerste jaren vooral andermans Ottolenghi recepten geproefd en wat was dat altijd een feestje. Toen ik een variatie van deze Tomatensalade van Ottolenghi tegenkwam wist ik dat ik het zelf uit moest proberen. Niet te veel ingrediënten en zo klaar. Al heb ik ondertussen wel geleerd dat als er heel veel kruiden in een recept dat ik dat ik daar dan niet zo moeilijk over moet doen.

Ingrediënten

500 gram snoeptomaten (1 emmer)
3 bosuien
20 gram gember wortel
1/2 groene chilipeper
40 ml zonnebloemolie
2 tl appelciderazijn
2 el koriander
1 el olijfolie
1 mespunt zeezout

Bereidingswijze Tomatensalade van Ottolenghi

  1. Snij de snoeptomaten door midden en leg ze in een schaal.
  2. Schil en rasp de gember.
  3. Snij de bosui in ringen, helemaal tot aan het eind.
  4. Doe de gember samen met het zeezout en de bosui in een aparte bak en hussel het door elkaar.
  5. De zonnebloemolie mag in een kleine pan. Zorg ervoor dat de zonnebloemolie warm wordt maar niet heet.
  6. De warme zonnebloemolie mag over het gember-bosuimengsel worden gegoten.
  7. Voeg ook de appelciderazijn toe aan het gember-bosuimengsel.
  8. Roer alles even goed door elkaar en laat even 10 minuten intrekken zodat de smaken samenkomen.
  9. Strooi de het gember-bosuimengsel over de tomaten en roer alles door elkaar.
  10. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snij de chilipeper in dunne ringetjes.
  11. Snij de koriander grof en bestrooi de tomatensalade met de chilipeper en de koriander.

Geniet ze!


  • Deze tomatensalade smaakt nog beter als deze een nachtje in de ijskast laat staan zodat de smaken nog meer tot elkaar komen.
  • Ben je ook zo’n tomaten fan dan zijn de recepten misschien ook wat voor jou! Tomaat-Geitenkaas pastei, Homemade Ketchup, Sperziebonenstoof met tomaat en dille of Tomatensoep.
  • Met de zomer om de hoek kun je deze tomatensalade ook bij de BBQ serveren.
  • Heb jij de Tomatensalade van Ottolenghi deze gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!
Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.