Tomatensoep met zure room en basilicum

Tomatensoep

Home sweet home

Niets is lekkerder dan thuiskomen op een regenachtige dag met veel wind en weten dat er een heerlijke tomatensoep op je wacht. Ik kan daar zo van genieten en ook een klein beetje dat ik dan niet in de keuken hoef te staan maar lekker snel kan opscheppen. Voordat ik mijn eigen soep maakte had ik het idee dat het heel moeilijk zou zijn. Terwijl het toch het makkelijkste klusje van allemaal is. Probeer het nu maar eens. Je weet niet wat je proeft.

Ingrediënten

750 gram tomaten
1 ui
1 winterpeen
3 tenen knoflook
tijm
1 blikje tomatenpuree
2 groentebouillonblokjes
1,5 liter water
zure room
basilicum

Bereidingswijze Tomatensoep met zure room en basilicum

  1. Maak de groenten schoon.
  2. Snij de tomaten in vieren en verwijder het harde gedeelte.
  3. Pel en snipper de ui en knoflook, snij de wortel in stukken en ris de blaadjes van de takjes tijm.
  4. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en wortel 5 minuten op een lage temperatuur. Voeg de tomatenpuree en tijm toe en bak al roerend 2 minuten op een middelhoge temperatuur.
  5. Voeg de tomaten, het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de soep met de deksel erop 20 minuten zachtjes koken.
  6. Pureer de tomatensoep met een staafmixer, proef en breng op smaak met zout en peper.
  7. Voeg een beetje zure room toe en wat basilicum.

Eet smakelijk!


  • Zoek je wat spice in de tomatensoep doe er dan gerust een beetje paprikapoeder of chilipoeder door.
  • Hou je van tomaten dan is dit recept misschien ook wel wat om te maken Sperziebonenstoof.
  • Toch misschien een lekkere hartige snack bij de soep kijk dan eens naar het recept voor de Doperwtenloepia

Heb je deze tomatensoep gemaakt ? Laat mij het dan weten via Facebook, Instagram of in een reactie hieronder. Vind ik leuk!

Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.