Vla met vanille

Vanillevla

Duitse pudding

Ik wilde graag een keertje zelf vla maken maar had het nog nooit gedaan. Totdat ik een bakweekend met Yvette had gepland want bakken is natuurlijk leuker met zijn tweeën en maakten wij deze vanillevla. De auto volgeladen en hop naar Duitsland. Zij hebben daar een bed & breakfast in de Eifel en Yvette maakt daar heerlijke taarten, koekjes, jam, likeuren en mosterd die zij verkoopt. Met de inspiratie zou het dus wel goedkomen en ik wilde natuurlijk wat recepten van haar ontfutselen. Je zal de aankomende tijd dan ook wat recepten van haar op de website voorbij zien komen. Vla kun je het beste vergelijken in Duitsland met Pudding ondanks dat vla wat vloeibaarder is maar ook daar vinden ze onze Hollandse vla lekker. We hebben het namelijk getest met de gasten die aanwezig waren in de Bed & Breakfast.

Ingrediënten

1 liter volle melk
1 vanillestokje
2 eidooiers
60 gram maïzena
70 gram suiker

Bereidingswijze Vla met vanille

  1. Haal het merg uit het vanillestokje.
  2. Doe 250 gram melk met het vanillemerg, de eidooiers, maïzena en de suiker in een kom en maak er één geheel van. Een ouderwets papje.
  3. Verwarm de overige melk (750 gram).
  4. Als de melk lauwwarm is voeg dan het papje toe aan de melk en blijf roeren totdat de melk dikker wordt en de vla ontstaat.
  5. Haal de vanillevla van het vuur en schenk in een schaal.
  6. Dek de vanillevla af met folie zodat er geen velvorming ontstaat.
  7. Laat de vanillevla afkoelen in de koelkast.

Smikkel ze maar!


  • Als je meerdere keren proeft gebruik dan altijd een schone lepel anders wordt de vla heel snel dun.
  • Wil je de lekkernijen van Yvette ook eens proeven, ga dan gerust eens langs of boek een paar nachten weg bij Eifelpension Brückenschenke.
  • Vla is het lekkerst na het avondeten want er is toch altijd plek voor een toetje 😉 bijvoorbeeld na deze Tempehspiesjes met pindasaus.
  • Heb jij deze vanillevla gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

 

Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.