Waldorfsalade aan de tuintafel

Waldorfsalade in de mix

Mix it up!

Op het moment dat dit recept uitschrijf is het 27 graden. Zo’n dag waarvan je zegt ik wil niet al te lang in de keuken staan en zeker niet in de mijne waar de temperatuur alleen maar oploopt. Deze Waldorfsalade kun zelfs aan de tuintafel klaar maken zodat je optimaal van het zonnetje kan genieten.

Ingrediënten

2 stuks Braeburn appels
2 stuks Granny Smith appels
1 citroen
30 gram walnoten
4 stengels bleekselderij
180 gram (vegan) mayonaise
2 el Italiaanse kruiden
botersla

Bereidingswijze Waldorfsalade

  1. Was de appels en snijd ze in kleine stukjes
    Het makkelijkst is om ze eerst in 4en te snijden en het klokhuis te verwijderen en daarna in stukjes te snijden.
  2. Doe de appelblokjes in een grote kom en besprenkel met 2 el citroensap zo verkleuren de appels niet.
  3. Snij de bleekselderij in de lengte door de helft en daarna in kleine halve maantjes. De bleekselderij maag bij de appelblokjes worden toegevoegd.
  4. Hak de walnoten grof en voeg deze ook toe aan het appelmengsel.
  5. Voeg de mayonaise toe aan het appelmengsel en mix alles goed om.
  6. De Italiaanse kruiden mogen ook worden toegevoegd en mix alles nog een keer door.
  7. Serveer de Waldorfsalde in een blad botersla of scheur de botersla en doe door de Waldorfsade heen.

Eet smakelijk en geniet van het zonnetje!


  • De Waldorfsalade is voor het eerst geserveerd in het Waldorf-Astoria hotel in New York waar deze salade naar is vernoemd.
  • Eet je alleen deze salade? Dan is deze salade voor 1 persoon. Wil je er nog iets anders bij eten zoals de Pastei van tomaten en geitenkaas dan is de hoeveelheid genoeg voor 2 à 3 personen.
  • Nog niet bekend met vegan mayonaise? Probeer dan eens de mayonaise van Jean Bâton.

Heb je deze Waldorfsalade gemaakt ? Laat mij het dan weten via Facebook, Instagram of in een reactie hieronder. Vind ik leuk!

Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

1 Response

  1. Pingback : Waldorf salade met een lekkere twist - Heerlijke Happen

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.