Winter tompoezen

Winter tompouche

Voor de #swiepswoepswap van januari mocht ik een recept swappen van Astrid van Bonapetit. Wat is het een feestje om haar website te bekijken. Naast foodblogger is Astrid eigenaar van een echte hoeve waar asperges worden geteeld en is zij grafisch ontwerpster en als dat niet genoeg is heeft zij ook nog een gezien waarvoor zij zorgt. Een echte duizendpoot! Op de website van Astrid zag ik twee recepten voor tompoezen en ik moet bekennen dat ik vroeger dol op tompoezen was maar ze nog nooit zelf had gemaakt. Hier moest dus verandering in komen 😊. Met een beetje Astrid en een beetje van mij zijn dit heerlijke nietzo zoete winter tompoezen geworden.

 

 

 

2 uur wv 1,5 uur laten koelen

 

 

 

10 stuks (4 per baktray)

 

 

 

15 min (per baktray)

Ingrediënten

1 pak bladerdeeg (5 blaadjes)
Koopmans custard (30 gram)
500 ml sojamelk
30 gram suiker
Poedersuiker
scheutje water

Bereidingswijze Winter tompoezen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bekleed de bakplaat met bakpaper en leg het bladerdeeg erop.
  3. Snij het bladerdeeg zo dat er vier stukken ontstaan.
  4. Maak wat gaatjes met een vork in het bladerdeeg als het bladerdeeg ontdooit is.
  5. Zet het bladerdeeg voor ongeveer 15 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.
  6. Bereid de custardpudding volgens de verpakking maar neem de helft van de ingrediënten en gebruik sojamelk.
  7. Laat de custardpudding afkoelen in een kom (circa 1,5 uur).
  8. Meng de poedersuiker met water totdat er een dikke emulsie ontstaat. Gebruik niet te veel water, doe dit druppel voor druppel.
  9. Zoek twee gelijke mini bladerdeeg vierkanten bij elkaar en doe op éen van de vierkanten de custardpudding.
  10. Leg op het andere mini bladerdeegvierkant het winter glazuur.
  11. Leg het bladerdeeg met het winter glazuur op het bladerdeeg met de custardpudding.

Geniet ze!


  • Door gaatjes in het bladerdeeg te prikken gaat het bladerdeeg niet rijzen.
  • Ben je op zoek naar nog meer niet zo zoete lekkernijen kijk dan eens naar deze recepten: granolarepen, macarons of bonbons.
  • Heb jij deze winter tompoezen gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.