Wortel pastinaaksoep in de herfst

wortel pastinaak soep

Vergeet niet je groenten

Wortel is een groente die bij mij regelmatig in de groenten la ligt. Pastinaak daarentegen niet zo vaak. Zou het daarom zijn dat Pastinaak een vergeten groente is?
Terwijl je er toch zoveel lekkers mee kan maken. Nu het herfst wordt is het dan ook weer tijd om deze groente van stal te halen.

Laat je verrassen door de smaak waarmee dit soepje je omhelst.

Ingrediënten

1 ui
1 knoflookteen
2 winterpenen
2 pastinaken
olijfolie
1 groentebouillon blokje
1,5 liter water
komijnzaad
peper
zout

Bereidingswijze Wortel Pastinaaksoep in de herfst

  1. Snij de ui en de knoflook in stukjes.
  2. Zet een pan op medium vuur met een eetlepel olijfolie met daarbij de ui en de knoflook.
  3. Zet de ui aan totdat deze glazig wordt.
  4. Schil ondertussen de wortel en snij in kleine blokjes
  5. Als de ui glazig is doe dan de wortel erbij.
  6. Kook het water ondertussen in de waterkoker.
  7. Verkruimel na 10 minuten een groentebouillonblokje en voeg samen met het water in de soeppan.
  8. Schil de pastinaak en snij deze in kleine stukjes en voeg toe aan de soep.
  9. Laat de soep koken en daarna nog 20-25 minuten op medium vuur staan.
  10. Laat de soep iets afkoelen.
  11. Pureer de soep met een staafmixer
  12. Vind je de soep nog iets de dun laat deze dan gerust nog wat langer op het vuur staan. Zo dikt deze nog iets in.
  13. Proef en breng de soep op smaak met peper en zout.
  14. Garneer de soep af met komijnzaad

Bon Appetit


  • Heb je nog wat Wortel pastinaaksoep over? Niet weggooien! Deze kan je de volgende dag meenemen naar het werk of invriezen voor als je iets minder tijd hebt om te koken.
  • Heb je ook het recept van de Pastinaak stamppot gezien?

Heb je een van de recepten gemaakt die op de website staan gemaakt? Laat mij dit weten via Facebook, Instagram of via een reactie hieronder. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.