Zoete aardappel brownies om te trakteren

Zoete aardappel brownies

Verborgen groenten

Het enige wat je tegenwoordig hoort als je de tv of radio aanzet is dat je hoort dat we meer groenten moeten eten, zowel volwassenen als kinderen. Hoe doe je dat nou als je niet zo’n groente fan bent? Een goede manier is om in een zoete lekkernij groenten te verwerken. De zoete aardappel is een groente die meer zoet dan hartig smaakt als je hem vergelijkt met zijn neefje de aardappel. Ideaal om deze dan ook te verbergen in deze brownies en misschien om ook te trakteren op het werk of op school.

Ingrediënten

600 gram zoete aardappel
12 Medjouldadels
50 gram amandelen
100 gram boekweitmeel
9 el cacao
4 el ahornsiroop
snufje zout
kaneel

Bereidingswijze Zoete aardappel brownies

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht)
  2. Schil de zoete aardappel en snijdt ze in stukjes.
  3. De aardappelstukjes mogen in foliepapier worden ingepakt in de oven worden gedaan.
  4. Doe er tevens een schaaltje met water bij zodat het water gaat stomen.
  5. Ze mogen nu ongeveer 40 minuten in de oven verblijven.
  6. Haal de aardappelen eruit en kijk of ze voldoende zacht zijn zodat ze uit elkaar vallen.
  7. Laat de oven aanstaan op 160 graden.
  8. De zoete aardappelen, de dadels en de amandelen mogen nu in de keukenmachine. Laat lekker draaien totdat er een glad en romig mengsel ontstaat.
  9. Als ik jullie was zou ik op dit punt even proeven, zóóó lekker!
  10. Doe de andere ingrediënten in een kom en mix even door elkaar.
  11. Voeg de puree van zoete aardappel toe aan de droge ingrediënten en roer goed door zodat er één massa ontstaat.
  12. Pak een brownie ovenschaal en bekleed deze met bakpapier.
  13. Stort het brownie mengsel erin en verdeel over de vorm zodat iedere brownie gelijk is.
  14. De zoete aardappel brownie mag nu ongeveer 20-30 minuten in de oven.
  15. Laat de zoete aardappel brownie 15 minuten afkoelen. Dit is nodig zodat alle onderdelen aan elkaar blijven zitten en je er stukjes van kan snijden.
  16. Strooi er voor de versiering wat kaneel over heen.

Smullen maar 🙂


  • Voor dit recept heb ik de cacao van Blooker gebruikt. Wil je rauwe cacao gebruiken verminder de hoeveelheid dan met de helft.
  • Je weet dat de brownie gaar is als je er een saté stokje of vork inzet en deze er weer schoon uitkomt, net zo als bij een cupcake.
  • Heb jij de zoete aardappel brownie gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook,Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

 

Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.