Een dag op de Pure Markt in Amsterdam

Pure Markt – Amsterdamse Bos

Met Pasen was ik op de Pure Markt in Amsterdam. Toen ik op de Pure Markt aankwam was ik toch enigszins verbaasd. Op de website stond dat er circa 100 stalletjes zouden zijn. Met één blik over de marktstraat die was gecreëerd kon ik toch zeggen dat de 100 zeker niet werd gehaald en voor mijn gevoel kwam 50 eerder in de buurt. Toch een klein beetje teleurgesteld ging ik de Pure Markt af. Al merkte ik wel dat er veel leuke kraampjes stonden met ondernemers met liefde voor hun bedrijf. Als eerste ben ik over de markt heen gelopen om te kijken welke bedrijven er stonden en bij welke kraampjes ik graag terug zou willen komen.Uiteindelijk was ik van 4 bedrijven heel gecharmeerd (officieel 5 maar ik mocht van mijzelf geen fudge meer kopen). Deze vier bedrijven verdienen het dan ook om te worden vermeld in de categorie “Mijn favorieten”.

Wonderbars

Wonderbars

Bij het kraampje van de Wonderbars was ik erg nieuwsgierig. Ik hou wel van allerlei soorten bars van granola repen tot hartige bonbons. Natuurlijk kon je proeven van een van de wonderbars. Degene waarvan ik mocht proeven was de powerbar. Ik kan je zeggen dat kleine stukje was meteen favoriet. De andere smaken moesten gewoon net zo lekker zijn. Je kon kiezen uit verschillende varianten en ik twijfelde natuurlijk tussen de klein en de groot verpakking. Eén keer raden met welke verpakking ik naar huis ben gegaan. Ik mocht door mijn aankoop nog genieten van een Chai thee latte met havermelk. Oeh wat was dat lekker alleen al voor de thee zou ik terugkomen. Thuis heb ik de overige smaken getest de afgelopen weken en ik heb zeker geen spijt van mijn grootverpakking. Wil je meer weten over Wonderbars kijk dan eens op hun Facebook pagina of website.

 

ZjokoKuzz

ZjokoKuzz

Ik had al eerder kennis gemaakt met ZjokokuZZ op de Gezondheidsbeurs. Nou ja kennisgemaakt ik vond dat ik op de Gezondheidsbeurs geen chocolade mocht eten haha. Dus toen ik ze op de Pure markt zag maakte mijn hart toch wel even een sprongetje. Uit de vele Kuzzen heb ik er 7 uitgekozen. After Eight, Karamel, Kaneel, Zebra, Witte Chocolade, Straciatella en Limoen. Ik moest voor de foto natuurlijk voldoende ZjokoKuzzen meenemen;) Ik was bang dat bij dit delicate product de smaak misschien wat tegen zou vallen en niet goed tot zijn recht zou komen. Maar iedere smaak kwam heel subtiel te voor schijn. Van te voren was de Karamel kuzz favoriet want hoe kun je nou nee zeggen tegen Karamel maar na het proeven van alle ZjokoKuzzen is Limoen toch mijn favoriet geworden. Wil je meer weten over ZjokoKuZz kijk dan eens op de website.

 

Lusious Loaf

Luscious Loafs

Een klein beetje oneerlijk is het wel want voor deze borrelbroden was ik op de Pure markt. Tijdens het Foodies Breakfast in Amsterdam had ik namelijk kennis gemaakt met Martin en Irene. Martin heeft altijd gewerkt in de bakkerij waar hij alle voorkomende lekkernijen maakte totdat hij het idee voor de borrelbroden had en is met dit idee zijn eigen onderneming begonnen. Luscious Loafs kun je vinden bij diverse verkooppunten en markten in het land. Wat nieuw is is dat je deze broden ook kunt bestellen vanuit je luie stoel. Deze worden op donderdag of vrijdag verstuurd en je hebt een vers borrelbrood in huis. Mocht je het brood niet meteen willen opeten dan kan deze in de zak waarin het wordt geleverd in de vriezer worden gelegd. Als je het borrelbrood uit de vriezer haalt dan is deze nog net zo vers als op de dag dat je deze hebt ontvangen. Op deze markt natuurlijk weer wat broden meegenomen wat bijna niet was gelukt doordat er geen mobiele pin aanwezig was maar dit werd goed opgelost zodat ik ze toch mee naar huis mocht nemen. Benieuwd naar deze borrelbroden kijk dan even op de website. De broden zijn o.a. vegan en vegetarisch.

 

Agroposta

Agroposta

Na zoveel eten te hebben gekocht kwam ik dit leuke bedrijfje tegen natuurlijke limonade 2.0 kun je zeggen. Daar waar de meeste limonadebedrijven geloven in het zoete van het fruit heeft Agroposta zich toch wel een klein beetje gespecialiseerd in kruiden die geplukt worden in Kroatië. Je kan de limonades kopen in fles, sachets en premix flesje en in een cadeauverpakking zoals hiernaast afgebeeld. Ze hebben kruidenlimonades in de smaak salie, lavendel, vlierbloesem, munt en citroen. Zelf heb ik de salie en de citroen geproefd en het lekkere is inderdaad dat ze niet zo zoet zijn. Ik ben benieuwd naar de overige smaken. Dus laat dat mooie weer maar komen om op het terras tijdens het schrijven blogs te drinken. Ben je benieuwd naar deze Kruidensiropen bekijk dan deze website.

Conclusie Pure Markt

Dit was toch een geslaagde dag ondanks dat er wat minder kraampjes aanwezig zijn. De volgende keer zou ik het combineren met een wandeling door het Amsterdamse bos.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.