Asperge-kerriesoep in de lente

Asperge-kerriesoep in de lente

Asperge-kerriesoep in de lente

Het is weer tijd om naar de groentenjuwelier te gaan voor asperges. Voordat je het weet is het seizoen (april-juni) van het witte goud weer voorbij. Ik eet de asperge het liefst als soepgerecht. In de lente staat deze asperge-kerriesoep dan ook vaak op tafel. Ben jij team witte of groene asperge?

Ingrediënten

500 gram witte asperges
2 sjalotten
1 aardappel
50 ml (veganistische) kookroom
2 bouillonblokjes (groente)
peterselie
1 el olijfolie
1,5 tl kerriepoeder
1 liter water
Peper
Zout

Bereidingswijze Asperge-kerriesoep

  1. Was en schil de asperges. Snij de onderste stukjes eraf en snij de rest in stukje van ongeveer 2 cm.
  2. Bewaar de schillen en onderste stukken voor de bouillon.
  3. Pel en snipper de sjalotten.
  4. Schil de aardappel en snij in kleine blokjes.
  5. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de sjalotten met de kerriepoeder 2 minuten op lage temperatuur.
  6. Voeg de aspergeschillen, de onderste stukjes, de groentebouillon en het water toe en breng aan de kook. Laat de bouillon 30 minuten zachtjes koken (met de deksel op de pan).
  7. Schenk de bouillon door een zeef in een schone pan. Druk met een lepel zoveel mogelijk vocht uit de schillen.
  8. Voeg de stukjes asperges en aardappel toe en laat de soep 15 minuten zachtjes koken (met de deksel op de pan)
  9. Schep de helft van de aspergestukjes met een schuimspaan uit de pan.
  10. Pureer de soep (met een staafmixer).
  11. Voeg de aspergestukjes weer toe aan de soep.
  12. Voeg 50 ml kookroom toe en breng de soep kort aan de kook.
  13. Nu proeven en op smaak brengen met peper en zout.
  14. Schenk de asperge-kerriesoep in koppen en garneer deze met peterselie..

Eet smakelijk en proef de lente.


  • Wil eens iets anders proberen met asperges? Bekijk dan eens het roze recept van Andrea van Anniepannie.nl.
  • Wist je dat het aspergeseizoen eindigt op de langste dag van het jaar?
  • Nog een recept nodig om een feestelijke dag te vieren? Kijk dan eens naar het recept van de Kwarkbol.
  • Heb je dit soepje gemaakt? Laat het mij dan weten op Facebook, Instagram of in een reactie hieronder. Vind ik leuk!

2 Responses

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.