Bastogne truffels en Bounty bonbons

Bastogne en Bounty bonbons

Bastogne truffels en Bounty bonbons

Zoals jullie op mijn Instagram kunnen zien komt er regelmatig een post voorbij van de Bastogne truffels die ik weer heb gemaakt. Het is echt de meest gevraagde lekkernij die ik maak. De vraag is meestal niet wanneer neem je weer eens iets lekkers mee maar wanneer zijn er weer Bastogne truffels? Daar kan ik vanaf het Foodies Breakfast in Breda ook deze Bounty bonbons aan toevoegen. Ze werden een regelrechte hit. Zo erg zelfs dat ik iets sneller dan gedacht het recept moest uitwerken voor deze bonbons. Nu is het recept uitwerken niet het probleem. Het is meer de vraag zijn er nog bonbons over? Gelukkig had ik nog twee cadeauverpakkingen over en kon ik nog even snel een foto maken. Deze bonbons maak ik in veelvoud altijd wel iemand die er zin in heeft.

Ingrediënten

Bastogne truffels
1 ds Bastogne koeken of kandijkoeken
100 gram roomkaas (Monchou)
50 gram (veganistische) witte chocolade voor in de bonbons
350 gram (veganistische) witte chocolade voor de buitenlaag

Kokos bonbons
1 blikje gecondenseerde melk (Melkan, Friese Vlag)
250 gram geraspte kokos
200 gram (veganistische) melk chocolade

Bereidingswijze Bastogne truffels

 1. Maal de Bastogne koeken fijn in een keukenmachine.
 2. Hou twee eetlepels gemalen Bastogne koeken apart, deze heb je later nodig voor de garnering.
 3. De Bastogne kruimels mogen in een kom en voeg daar de roomkaas en de witte chocolade geraspt aan toe.
 4. Kneed het mengsel net zo lang totdat je één grote bal krijgt.
 5. Om er voor te zorgen dat de truffels dezelfde grootte hebben weg ik ze af op een keukenweegschaal. De bonbons wegen tussen de 15 en 17 gram.
 6. Pak een beetje Bastognedeeg en weeg af op de keukenweegschaal en draai een bolletje en leg deze op een plateau met bakpapier.
 7. Herhaal dit net zo lang totdat het deeg op is.
 8. Het dienblad met de truffels mag minimaal een uur in de koelkast zodat het kan opstijven en bij het dippen de chocolade niet uit elkaar valt.

Ondertussen maak je het aanrecht schoon/leeg voordat je begint aan het dippen van de Bastogne truffels.

 1. Als het uur bijna om is moet de chocolade worden getempreerd.
 2. De makkelijke methode is om in een pan een laagje kokend water te doen met daarop een schaal waarin je 2/3 van de chocolade laat smelten. Als de chocolade helemaal is gesmolten draai je het vuur uit en voeg je de overige 1/3 chocolade toe en roer je net zo lang totdat de chocolade ook is gesmolten.
 3. De Bastogne truffels mogen nu worden gedipt in de chocolade. Laat ze goed uitlekken voordat je ze weer op het dienblad legt.
 4. Nadat ik er ongeveer 6 heb gedipt doe ik nog wat Bastogne kruimels op de bonbon ter versiering. Daarna ga ik weer verder met dippen.
 5. Zet de truffels in de koeling zodat de chocolade kan opstijven. Laat de chocolade minimaal een uur in de koelkast staan.

Bereidingswijze Bounty bonbons

 1. Zorg voor een hoge kom en daar mag de gecondenseerde melk en de geraspte kokos bij gedaan worden.
 2. Zorg ervoor met een spatel dat het mengsel één geheel wordt.
 3. We gaan nu bijna dezelfde stappen maken als bij de Bastogne truffels.
 4. Om er voor te zorgen dat de bonbons dezelfde grootte hebben weg ik ze af op een keukenweegschaal. De bonbons wegen tussen de 15 en 17 gram.
 5. Pak een beetje Bountydeeg en weeg af op de keukenweegschaal en draai een bolletje en druk met je duim het in het midden iets plat.
 6. Leg de Bounty bonbons op een plateau met bakpapier.
 7. Herhaal dit net zo lang totdat het deeg op is.
 8. Het dienblad met de bonbons mag minimaal een uur in de koelkast zodat het kan opstijven en bij het dippen de chocolade niet uit elkaar valt.

Ondertussen maak je het aanrecht schoon/leeg voordat je begint aan het dippen van de Bounty bonbons.

 1. Als het uur bijna om is moet de chocolade worden getempreerd.
 2. De makkelijke methode is om in een pan een laagje kokend water te doen met daarop een schaal waarin je 2/3 van de chocolade laat smelten. Als de chocolade helemaal is gesmolten draai je het vuur uit en voeg je de overige 1/3 chocolade toe en roer je net zo lang totdat de chocolade ook is gesmolten.
 3. De Bounty bonbons mogen nu worden gedipt in de chocolade. Laat ze goed uitlekken voordat je ze weer op het dienblad legt.
 4. Nadat ik er ongeveer 6 heb gedipt maak ik met een taartvorkje drie lijnen op de bonbons. Daarna ga ik natuurlijk weer verder met dippen.
 5. Zet de bonbons in de koeling zodat de chocolade kan opstijven. Laat de chocolade minimaal een uur in de koelkast staan.

Zoek je nog wat lekkers voor bij de thee dan zijn deze twee bonbons toch wel het ideale genietmomentje.


 • Je kan de chocolade vervangen door ieder gewenste smaak. Ik heb al vele versies geprobeerd maar de witte variant blijft het meest favoriet. Je haalt met deze hoeveelheid ingrediënten er ongeveer 24 stuks Bastogne bonbons uit en 35 Bounty bonbons.
 • Heb je ook als de hartige variant van deze bonbons gemaakt? Kijk dan eens bij het recept voor de Dadel, Vijg en Abrikozen bonbons.
 • Heb jij één van deze twee bonbons gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

4 Responses

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.