Biscotti met sinaasappel en chocolade

Biscotti met sinaasappel en chocolade

Biscotti met sinaasappel en chocolade

Biscotti, het heerlijke knapperige Italiaanse koekje dat ik nooit had gedacht zelf te maken. Nu heb ik al een hele tijd amandelmeel in een keukenla liggen maar omdat mijn amandelmeel baksels altijd wat droog uitvallen had ik de hoop al opgegeven voor dat laatste beetje amandelmeel. Totdat ik in de supermarkt liep en daar amandelkoekjes zag staan. Na een paar weken wikken en wegen ben ik aan de slag gegaan en heb ik een biscotti met sinaasappel en chocolade gemaakt. Nu is dit recept niet het originele recept omdat daar o.a. amaretto, kardemom, kaneel en steranijs in worden verwerkt. Ik heb er mijn eigen vegan twist aan gegeven.

Totale Tijd
30 minuten + afkoelen

Aantal biscotti’s
12 stuks

In de oven
10-15 minuten

Ingrediënten

1 bio sinaasappel
100 gram amandelschaafsel
200 gram amandelmeel
75 gram ahornsiroop
een mespuntje zout
20 gram gesmolten pure chocolade

Bereidingswijze Biscotti met sinaasappel en chocolade

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zet een bakplaat klaar met bakpapier
  3. Pak een kom en rasp de schil van de sinaasappel in de kom.
  4. Voeg het amandelschaafsel en het amandelmeel toe.
  5. Meng de ingrediënten goed door elkaar.
  6. Voeg de ahornsiroop toe.
  7. Meng met je handen het deeg totdat het een samenhangend deeg vormt.
  8. Maak een rol van het biscotti deeg en snijd er 12 lange dunne staafjes van 2cm dik.
  9. Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze 10-15 minuten in de oven.
  10. Halverwege de tijd even omdraaien zodat ze aan beide kanten kunnen kleuren.
  11. Als de biscotti uit de oven komt dan moeten ze nog even afkoelen om knapperig te worden.
  12. Maak ondertussen de chocolade au-bain-marie warm en drizzle deze over de biscotti heen.

Eet smakelijk!


  • Als je een citrusvrucht raspt dan doe je dit totdat je de witte laag ziet. De witte laag geeft een bitterheid af en die wil je niet in je biscotti hebben.
  • Heb je geen amandelschaafsel dan kun je ook witte amandelen kneuzen in een vijzel.
  • Doop de biscotti eens in koffie of in zoete witte wijn.
  • Hou jij van sinaasappel als smaakmaker in je recepten dan zijn deze recepten ook wat voor jou. Havermout pannenkoeken, kwarktaart of pompoensoep.
  • Heb jij deze biscotti gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.