Chilisaus zoals Jamie Oliver het maakt

Chilisaus

Chilisaus zoals Jamie Oliver het maakt

Misschien maar meteen met een bekentenis beginnen of zal ik nog even wachten? Chilisaus ik kocht het altijd in een potje en daar is helemaal niets mis mee. Sweet sour, hot of welke andere smaak er ook is. Het was altijd wel een potje op voorraad. Tot dat ik mij bedacht leuk al die potjes maar wordt het niet eens tijd om het zelf aan de slag te gaan? Het heeft nog even geduurd want eerst moesten natuurlijk alle potjes (bijna) op zijn. Na het internet te hebben afgespeurd  kwam ik bij het filmpje van Jamie Oliver terecht.
Voor mij was Jamie Oliver de eerste tv-kok die lekkere gerechten maakte maar ook makkelijk uit te voeren waren. Je kon de ingrediënten gewoon in de supermarkt halen of op de markt en je hoefde niet naar één of andere speciaalzaak en ach je had ook nog wat om naar te kijken  en hij is er met de jaren niet slechter op geworden 😉

Ingrediënten:

12 chilipepers
2 uien
2 tenen knoflook
zout
2 el olijfolie
2 tl chilipoeder
6 tomaten
150 ml appel-cider azijn
250 ml homemade appelsap

Bereidingswijze Chilisaus zoals Jamie Oliver het maakt

 1. Bekijk de video.
 2. Doe Jamie Oliver gewoon na met net zoveel passie en liefde
 3. Deze chilisaus lijkt niet heet maar pas op voor de kick die erna komt!

 • Zoals je aan de foto kan zien heb ik de instructies in de video ook gevolgd. Het is niet moeilijk maar als het te snel gaat dan spoel je de video gewoon een stukje terug.
 • Hou je net zo van chili ? Kijk dan ook eens bij het recept van de groentesoep.
 • Wist je dat de aller heetste peper van de wereld de Carolina Reaper is
 • Heb je deze chilisaus gemaakt ? Laat mij het dan weten via Facebook, Instagram of in een reactie hieronder. Vind ik leuk!

 

2 Responses

 1. Ans van Dijk

  Dag Anouk

  Dit is het tweede jaar dat ik deze saus maak. We zitten buiten bbq met nog een flesje van deze heerlijke saus. Ik heb een kasje met daarin allerlei soorten peper en maak daar dus de saus mee. Heerlijk.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.