Couscous met vegetarische kipstuckjes

Couscous met vegetarische kipstukjes

Couscous met vegetarische kipstuckjes

De couscous in dit recept is niet op authentieke wijze bereidt maar op een doordeweekse dag, na een lange dag werken,  wil je graag dat er snel iets op tafel staat. Voordat je alle kastjes hebt doorzocht. Je weet wel Ik moet nu iets eten anders dan eet ik het eerste wat nu voor mij staat.  Of ben ik hier de enige in ? Met dit recept kun je een lekkere voedzame maaltijd binnen het kwartier op tafel zetten (excl. tafel dekken 😉 ) Hoe fijn is dat!

Ingrediënten (per persoon)

50 gram couscous
250 gram groenten (bloemkool, spinazie, ui, paprika geel en rood)
1 vegetarische kipstuckjes Vivera
2 el rozijnen
1 handje pijnboompitten
1 takje rozemarijn
Olijfolie
Peper
Zeezout

Bereidingswijze Couscous met vegetarische kipstuckjes

  1. Zet de waterkoker met water aan.
  2. Doe de couscous in een schaaltje en als het water heeft gekookt doe het water dan over de couscous.
  3. Zorg dat het net onder water staat. De couscous neemt het water in ongeveer 10 minuten op.
  4. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan. Let er op dat je het vuur niet te hoog hebt staan.
  5. Snij de groenten en roerbak de groenten met olijfolie en als deze klaar zijn, voeg dan water peper en zeezout toe.
  6. Bak de vegetarische kipstuckjes krokant in de olijfolie
  7. Als de couscous is geweld en er is geen water meer zichtbaar is, kun je dit met een vork los rullen.
  8. Voeg de rozijnen, pijnboompitten en rozemarijn (snij in kleine stukjes fijn) aan de couscous.
  9. Het is nu alleen nog maar een kwestie van het bord opmaken.

Eet smakelijk!


  • Wil je nog sneller aan tafel zitten maak de couscous dan de avond van te voren.
  • Heb je nog plek voor een toetje kijk dan eens bij de recepten voor Lekkernijen
  • Heb je dit recept gemaakt? Laat mij het dan weten via Facebook, Instagram of in een reactie hieronder. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.