Crostini met gepureerde tuinbonen
Nu we al zo’n 10 weken thuis zitten zou je zeggen dat je wat meer tijd over hebt om leuke dingen te doen. Ik kom nog steeds tijd tekort. Ik werk gelukkig nog steeds 5 dagen in de week en daarnaast probeer ik te studeren. De meeste creativiteit is er dan ook in het weekend om te verzinnen wat er de week erop gekookt/gebakken wordt. Nu had ik al een hele poos tuinbonen in de vriezer liggen en ik wist niet heel goed wat ik er mee wilde. Totdat ik door het boek Vegarabia aan het bladeren was. Hier stond een recept voor gepureerde tuinbonen in. Maar ik zou mezelf niet zijn als er natuurlijk geen twist was. Op de een of andere manier tijdens het maken wijzig altijd wel wat. Deze crostini met gepureerde tuinbonen zijn verslavend en ook nog eens heerlijk als dip te gebruiken.
Ingrediënten
1 pak diepvries tuinbonen (450 gram)
1 teentje knoflook
½ tl zeezout
1 sjalot
3 el verse koriander
75 ml olijfolie
snufje gerookte paprikapoeder
peper
1 citroen
6 sneetjes oud wit brood
olijfolie
gemengde sla
Bereidingswijze Crostini met gepureerde tuinbonen
- Laat de tuinbonen ontdooien
- Pel de tuinbonen (dubbel doppen) . Je zal een felgroene boon tevoorschijn zien komen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden.
- Zet tevens een pan water met zout aan de kook.
- Blancheer de tuinbonen 1-2 minuten.
- Laat de tuinbonen uitlekken en afkoelen.
- Stamp de knoflook samen met het zout fijn totdat er een gladde pasta ontstaat. Je kan dit makkelijk met een vijzel doen.
- Snipper de sjalot en hak de koriander fijn.
- Voeg in een keukenmixer de tuinbonen, knoflookpasta, sjalot, koriander, paprikapoeder, peper, sap van de citroen en de olijfolie.
- Mix alles door elkaar maar probeer het niet te glad te mixen. Zo zit er wat structuur in.
Vind je de gepureerde tuinbonen te droog voeg dan gerust wat olijfolie toe.
- Voor de crostini bestrijk je het brood met olijfolie. Zorg dat het brood overal is bedenkt met olijfolie.
- Besprenkel het daarna met wat peper en zout.
- Doe de broodjes in de oven voor 20-25 min en draai ze halverwege om.
Als het tijd is om de crostini’s uit de oven te halen, laat ze dan ietsepietsie afkoelen.
- Besmeer de crostini’s met de gepureerde tuinbonen.
- Garneer de crostini met gepureerde tuinbonen met de sla en bestrooi nog met een klein beetje olijfolie en paprikapoeder.
Eet smakelijk!