Croutons maken voor bij de soep of salade

Croutons

Croutons maken voor bij de soep of salade

De afgelopen maanden is het maken van croutons toch wel één van mijn favoriete bezigheden geweest. Ik had bedacht dat ik paddenstoelensoep ging maken maar wilde daar geen kant-en-klaar pakje bij serveren. Dus ik ging zelf aan de slag. Als ze uit de oven komen hoor je ze nog even na sissen. Wat een fijn geluid. Natuurlijk even proeven en dan te bedenken dat ze zo uit de oven wel erg lekker zijn. Voordat ik het weet heb ik er al een aantal op maar nu moet ik mij toch zelf in bedwang houden anders kan ik deze croutons niet eens meer serveren 😊.

Totale tijd
20 minuten

In de oven
15 minuten

Aantal
2-3 personen

Ingrediënten

2 sneeën wit brood (niet al te vers)
olijfolie
peper
zeezout
kruiden (Italiaanse kruiden/ tijm)

Bereidingswijze Croutons maken voor bij de soep of salade

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Snij de boterhammen in blokjes van ongeveer één centimeter.
  3. Doe de blokjes boterham in een kom en doe de olijfolie er over heen.
  4. Schud de kom goed zodat de olijfolie overal op de boterham blokjes komen te zitten.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Voor extra smaak voeg nog wat kruiden toe en hussel de kom goed.
  7. Leg de ongebakken croutons op een ovenschaal met bakpapier.
  8. Zorg ervoor dat de croutons niet op elkaar liggen.
  9. Draai maar 10 minuten de croutons om zodat ze aan beide zijden knapperig worden.
  10. Haal ze uit de oven als ze goudbruin van kleur zijn.
  11. Laat de croutons afkoelen.

Eet smakelijk!


  • Je kan de croutons iedere keer een andere smaak geven door met de kruiden te wisselen.
  • Heb jij de croutons gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.