Framboos banaanijs zonder ijsmachine

Framboos banaanijs

Framboos banaanijs zonder ijsmachine

Kunnen jullie het voorstellen een zomer zonder ijs? Dat gaat er bij mij niet helemaal in. Hoe leuk is het om na hard te hebben gewerkt of na een heerlijke wandeling om naar de ijssalon te gaan en daar te kunnen kiezen uit de meest lekkere smaken. Je weet dat je niet alle bolletjes mag kiezen maar het liefst zou je het toch doen. Ik wist niet dat je ijs ook kon maken zonder ijsmachine totdat ik het recept van Slowfoody zag. Het recept een twist gegeven en zie eens hoe lekker, mjam. Ik weet zeker dat jij dit Framboos banaanijs thuis ook gaat uitproberen.

Ingrediënten

3 rijpe bananen
een handje bevroren frambozen
6 el Griekse yoghurt (of Alpro yoghurt)
2 el Dulche de leche
120 gram wit framboos knettersuiker (Tony’s Chocolonely)

Bereidingswijze Framboos banaanijs

De avond van te voren

  1. Pel de bananen, snijd ze in plakjes en doe ze in een goed afgesloten zakje in je diepvries. (Denk niet ik doe ze met schil in de vriezer, dat werkt niet haha) Laat ze hier minimaal 3 à 4 uur in zodat ze goed bevriezen. Zo kun je de volgende dag direct beginnen.
  2. Haal de bevroren plakjes banaan uit de vriezer en doe ze in de hakmolen van je staafmixer, blender of keukenmachine. Ik gebruikte de staafmixer. Voeg de yoghurt, frambozen en dulce de leche toe en pureer alles tot een egale massa. Schenk het ijsmengsel in een diepvriesbestendige bak of ovenschaal en zet even opzij.
  3. Smelt de chocolade au bain marie. Laat even afkoelen en schenk het dan bij het ijsmengsel. Meng het door de hele schaal heen, maak er een kunstwerk van met een mes of vork. Ik heb Tony daarna in het midden geplaatst.
  4. Zet het ijs minimaal 2 uur in de vriezer. Haal vlak voor je het wil gaan eten er uit. Je kan de overgebleven chocolade (Tony) ook raspen en als laatste er over heen doen.

Geniet van dit lekkere Framboos bananenijs, je zal zien dat je dit vaker gaat maken.


Heb je dit ijsje gemaakt ? Laat mij het dan weten via Facebook, Instagram of in een reactie hieronder. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.