Gebakken feta met rode koolsalade

Gebakken feta met rode kool salade

Gebakken feta met rode koolsalade

Het is weer tijd voor de #swoepswoepswap van Mandy and more. Hierbij wordt je gekoppeld aan een andere foodblogger en struin je haar/zijn website af voor een leuk recept waar je je eigen draai aan geeft. Deze keer mocht ik een kijken nemen op de website van Christien van Oesters en Uien. Bij de naam had ik al meteen een gerecht bedacht en hopende dat ik voor dat gerecht iets op haar website zou vinden. Dit gerecht houden jullie nog tegoed van mij want ik ben voor iets anders gegaan.  Christien kookt graag met groenten en kruiden uit haar moestuin en met dat idee ben ik aan de slag gegaan. Op haar website vond ik een recept voor een rode koolsalade en deze heb ik geswiepswoepswapt tot gebakken feta met rode koolsalade.

Totale Tijd
45 minuten

Aantal
12

In de oven
34 minuten

 

Ingrediënten

Crostini
12 boterhammen
olijfolie
peper, zeezout

Rode kool salade
1/2 rode kool
50 gram wortel, julienne
1/2 ui
2 tl olijfolie
1 tl appelciderazijn
kleine handje blanke rozijnen
1 el Italiaanse kruiden
1 tl tijm

Gebakken feta
200 gram feta
150 gram groene / zwarte olijven
100 gram zongedroogde tomaten
3 tenen knoflook
1 el blanke rozijnen
oregano (blaadjes van twee takjes)
1 tl Italiaanse kruiden
1 tl tijm
2 tl olijfolie
platte peterselie (garnering)

Bereidingswijze gebakken feta met rode koolsalade

  1. We gaan als eerste aan de start met de crostini.
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  3. Snij een rondje uit de boterhammen met bijv. een cookie cutter.
  4. Doe de crostini’s in een kom en doe er een flinke scheut olijfolie bij zodat de crostini’s geheel zijn bedekt.
  5. Voeg peper en zeezout toe en leg ze in de voorverwarmde oven op bakpapier.
  6. Laat ze ongeveer 12 minuten in oven en draai ze na ongeveer 6 minuten om.
  7. Als ze goud bruin zijn dan kunnen ze uit de oven en apart worden gelegd.
  8. Laat de oven aanstaan en verhoog deze naar 175 graden

Rode koolsalade

  1. Snij de rode kool in dunne reepjes en doe in een kom.
  2. Voeg de wortels in julienne gesneden toe aan de rode kool.
  3. Snijd de halve ui in halve ringen en voeg deze ook toe bij de groenten.
  4. Voeg de olijfolie en de appelciderazijn toe.
  5. Hussel alles even goed door elkaar.
  6. De kruiden en de rozijnen mogen ook worden toegevoegd en hussel nog even.

Gebakken feta

  1. Leg de feta in een kleine ovenschaal (brownieschaal)
  2. Snijd de zongedroogde tomaten in dikke repen
  3. Doe de olijven, rozijnen en de zongedroogde tomaten bij de feta.
  4. Doe in een kommetje de olijfolie.
  5. Snijd de knoflook in dunne repen en voeg deze toe aan de olijfolie.
  6. De kruiden mogen er ook bij en hussel het oliemengsel goed door elkaar.
  7. Schenk de kruidenolie over de feta heen.
  8. De feta mag nu de oven in voor 20 minuten en daarna nog ongeveer 3 minuten op de grillstand.

Opbouwen van de gebakken feta met rode koolsalade

  1. Snijd de peterselie fijn.
  2. Leg de crostini’s op een borrrelplank.
  3. Leg een plukje van de rode kool salade op de crostini.
  4. Snijd de feta in blokjes en doe een blokje feta op de crostini samen met olijvenmix.
  5. Garneer de gebakken feta met rode koolsalade op een crostini met peterselie.

Eet smakelijk!


  • Ben je geschrokken van het aantal regels dat hier staat voor het recept? Niet doen! Het is heel simpel. Broodjes in de oven. Salade maken en dan de feta in de oven.
  • Dit gerechtje kun je als voorgerecht voor een diner serveren maar ook als borrelhapje. Serveer alle elementen los en laat je gasten zelf de crostini besmeren.
  • Je hebt vast nog een halve rode kool over 😊. Wat dacht je van deze rode koolsoep.
  • Heb jij gebakken feta met rode koolsalade gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.