Gebakken venkel in witte wijn met tomaatjes en olijven

Gebakken venkel in witte wijn met tomaatjes en olijven

Gebakken venkel in witte wijn met tomaatjes en olijven

Met deze warme dagen wil niet in een warme keuken staan en waarschijnlijk het liefst een lichte, makkelijke maaltijd bereiden. Nu lijkt het of dit gerecht voor gebakken venkel in witte wijn met tomaatjes en olijven een heel werkje is maar van de 45 minuten staat het 30 minuten in de oven. Je hebt er dus maar een kwartiertje werk aan. Wat ik zo fijn vind aan dit gerechtje is dat het heel subtiel is van smaak.

Totaaltijd
45 minuten

In de kookpan
10 minuten

In de oven
30 minuten

Aantal
1 persoon

Ingrediënten

1 venkel
12 snoeptomaten
2 handjes (of 1 grote hand) ontpitte zwarte olijven
1 el verse tijm
1 knoflookteentje
Zeezout
Peper
2 el olijfolie
1 wijnglas Pinot Gris
2 klonten plantaardige boter

Bereidingswijze Gebakken venkel in witte wijn met tomaatjes en olijven

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Haal het loof van de venkel af en snijd dit fijn.
  3. Doe het venkelloof in een ovenschaal.
  4. Snijd de venkel door vieren en snij daarna nog een keer door de helft.
  5. Vul een pan met water en voeg zout toe.
  6. Laat de pan water met zout koken.
  7. Kook de venkel voor 10 minuten op middel vuur.
  8. Snijd ondertussen de snoeptomaatjes door de helft en doe deze in de ovenschaal.
  9. In de ovenschaal mogen ook de olijven.
  10. De knoflook mag in dunne plakjes worden gesneden om daar weer reepjes van te maken.
  11. Haal de tijmblaadjes eraf.
  12. De knoflook en tijmblaadjes mogen nu ook aan de ovenschaal worden toegevoegd.
  13. Breng de ingrediënten in de ovenschaal op smaak met zeezout en peper.
  14. Voeg de olijfolie toe en hussel alles goed door elkaar.
  15. Haal de venkel uit de pan en laat de venkel goed uitlekken.
  16. Als de venkel is uitgelekt mag deze ook in de ovenschaal worden gedaan.
  17. Voeg een glas witte wijn toe.
  18. Verdeel de klonten boter over de gebakken venkel in witte wijn.
  19. Zorg dat alles goed is verdeeld.
  20. Doe de oven open en schuif de ovenschaal naar binnen.
  21. Na ongeveer 30 minuten is de gebakken venkel in witte wijn met tomaatjes en olijven klaar.

Eet smakelijk!


  • Dit groentegerechtje kun je ideaal combineren met pasta of met knapperige aardappelen.
  • Heb je geen Pinot Gris in huis, gebruik dan een andere lekkere witte wijn.
  • Heb jij deze gebakken venkel in witte wijn met tomaatjes en olijven gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.