Gerookte bietencarpaccio met appel

Gerookte bietencarpaccio met appel

Gerookte bietencarpaccio met appel

Het recept voor deze gerookte bietencarpaccio met appel is alweer van de zomer bedacht. Na het maken van de bieterballen van de Bitterballen Koningin was er nog wat gerookte biet over en wilde dit niet gebruiken voor een smoothie. Wat natuurlijk wel voor de hand lag 🙂 .  Door de bieten heel dun te snijden kwam het idee van een carpaccio naar boven. Appel en biet zijn een matchmade in heaven dus deze kon niet ontbreken.

Totale tijd
20 minuten

In de rookoven
15 minuten

Aantal
1 persoon

Ingrediënten

1-2 grote voorgekookte biet
een klein handje jonge veldsla
1 scheutje milde olijfolie
1/4 golden delicious appel
Allioli (vegan)
Walnoten

Bereidingswijze Gerookte bietencarpaccio met appel

  1. Vul het rookoventje met hickory hout.
  2. Snijd de rode biet(en) door de helft en leg ze op het rekje in de rookoven.
  3. Zet het rookoventje op de kleinste pit en op medium vuur.
  4. Laat de deksel iets openstaan totdat het begint te roken en sluit dan de deksel voor 15 minuten.
  5. Doe ondertussen een klein handje jonge veldsla in een kom en doe de olijfolie erbij.
  6. Snijd de appel is reepjes en doe deze bij de jonge veldsla maar hou een paar reepjes achterwegen en voeg de rest toe aan de jonge veldsla.
  7. Doe de allioli in een slagroomzak.
  8. Als de bieten gerookt zijn snijdt ze dan in dunne plakjes met een kaasschaaf of mandoline.
  9. Leg de plakjes biet op het bord.
  10. Pak de kom met de salade en maak een bolletje van de sla. Dit kun je makkelijk doen met je handen en dan vormen. Door de olijfolie blijft het licht aan elkaar plakken. Leg het bolletje in het midden op de gerookte bietencarpaccio.
  11. Spuit kleine dotjes allioli op de gerookte bietencarpaccio.
  12. De reepjes appel die je nog over had mogen nu op de jonge veldsla worden gelegd.
  13. Hak 4 walnoten fijn en strooi ze over de gerookte bietencarpaccio met appel uit.

Eet smakelijk!


  • De walnoten in dit recept kun je vervangen door gebakken uitjes.
  • De allioli mag je natuurlijk zelf maken voor dit recept heb ik alleen de allioli van Chovi gebruikt.
  • Heb jij dit recept voor gerookte bietencarpaccio met appel gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.