Geroosterde peren met cashewcrème

Geroosterde peer met cashewcrème

Geroosterde peren met cashewcrème

Met de kerst in aantocht dacht ik laat ik eens vroeg beginnen met wat kerstinspiratie. Meestal bedenk ik het met kerst of in de dagen erna. Dit jaar wilde ik op tijd zijn. Door de pandemie kunnen we Kerst niet zo vieren als we zouden willen maar dat betekent niet dat we kunnen genieten. Net zoals alle andere dagen van het jaar 😉 Ik deel met jullie alvast mijn dessert voor de kerst, Geroosterde peren met cashewcrème.

Bereidingstijd
55 minuten

In de oven
40 minuten

Aantal
4-8 personen

Ingrediënten

Cashewcrème
140 gram ongebrande cashewnoten
60 ml maple syrup
60 ml amandelmelk
1ml kardemon gemalen
½ vanilleboon
een mespuntje zout

Geroosterde peren
4 peren (Conferance, hard)
plantaardige boter (om de ovenschaal in te vetten)
45 ml maple syrup
20 ml sap van een citroen
½ vanilleboon
6-8 kardemon peulen
120 ml water
een handje walnoten (decoratie)

Bereidingswijze Geroosterde peer met cashewcrème

Cashewcrème

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Doe de cashewnoten in een kom met gekookt water en laat een half uurtje wellen.
  3. (Als je niet kan wachten ga dan verder met stap 7)
  4. Laat de cashewnoten uitlekken, spoel ze af en doe ze in de blender.
  5. Voeg de maple syrup, amandelmelk, kardemon en de vanille van de halve vanilleboon en het zout toe.
  6. Laat de blender draaien net zo lang dat er een gladde massa ontstaat.
  7. Je kan de cashewcrème in de blender laten zitten tot dat de peren klaar zijn of alvast in een bakje in de koelkast zetten.

Geroosterde peren

  1. Beboter de ovenschaal
  2. Doe de maple syrup, sap van de citroen, vanille van de vanilleboon, kardemon peulen in een kom en roer het door elkaar.
  3. Schil de peren met een dunschiller en snijd ze daarna in tweeën.
  4. Het klokhuis mag ook uit de peren.
  5. Haal de peren 1 voor 1 door het maple syrup mengsel heen en leg ze in de ovenschaal met de binnenkant naar beneden.
  6. Voeg het mengsel wat over is toe aan de ovenschaal met de peren.
  7. Voeg het water toe.
  8. Zet de peren 20 minuten in de oven.
  9. Ben van stap 3 naar stap 7 gegaan voer dan nu stap 4-5 en 6 uit
  10. Draai na 20 minuten de peren om en bedruip de peren.
  11. Verwarm de peren nu nog ongeveer 20-30 minuten met de grillstand/hetelucht totdat ze gekleurd en zacht zijn.
  12. Bedruip tussendoor de peren nogmaals.

Bord opmaken

  1. Vijf minuten voordat de geroosterde peren met cashewcrème klaar zijn kun je al beginnen met het bord op te maken.
  2. Hak de walnoten fijn.
  3. Doe de cashewcrème in een leuke vorm op het bord plaatsen.
  4. Kruimel de walnoten er overheen.
  5. Plaats 1 of 2 halve peren op het bord en bedruip de peren nog een keertje zodat ze glanzen.

Eet smakelijk!


  • Ik wilde met dit recept de peer in een ander kerstzonnetje zetten maar ben jij fan van stoofperen kijk dan eens naar dit recept.
  • Een echte fan van peren? Deze tajine met peer is ook het uitproberen waard.
  • Heb jij dit recept voor geroosterde peren met cashewcrème gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.