Granola met granaatappel
Ongeveer om de andere dag eet ik wel yoghurt of een smoothie met een huisgemaakte granola. Sinds ik het zelf maak heb ik nooit meer een pak in de winkel gekocht. Zonder nadenken doe ik meestal mijn toppings erbij, noten, fruit of zaden. Deze keer ben ik een beetje uit mijn comfortzone gegaan door granaatappelmelasse te gebruiken waardoor het wat zuurder wordt. De noten en de granaatappelpitjes zorgen voor de tegenhang in de smaak waardoor het niet te zuur wordt. Deze granola met granaatappel is dus vooral voor iedereen die niet van superzoet houdt maar je kan natuurlijk altijd wat maple syrup toevoegen 😉 .
Ingrediënten
120 gram grof havermout
1 el kokosolie
2 tl granaatappelmelasse
20 gram walnoten
20 gram cashewnoten
30 gram ongezouten pistachenoten (gepeld)
1 el granaatappelpitjes (per portie)
Bereidingswijze Granola met granaatappel
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur.
- Doe de havermout met kokosolie en de granaatappelmelasse in de pan en bak goudbruin.
- Laat ondertussen de granola afkoelen.
- Hak de walnoten en cashewnoten grof en doe bij de granola.
- Pel de pistachenoten en doe deze ook bij de granola.
- Als de granola helemaal is afgekoeld mag deze in de granolapot.
- Doe de granaatappelpitjes pas op de granola als je de granola met granaatappel gaat eten.
Eet smakelijk!