Groene smoothie

Spinazie smoothie

Groene smoothie

Een groene smoothie zit vol groenten en vitaminen. De meeste mensen kijken je dan al vies aan want eet je dat ? Ja, en het is lekker!  Een ideale start van de ochtend, lunch of tussendoortje. Zeg je tegen mij groen dan zeg ik bladspinazie. Bladspinazie is mijn favoriete groente. Als kind was dat ongeveer het enige wat ik at. Zo hebben ze mij ooit verteld dat boerenkoolstamppot geprakte bladspinazie was zodat ik het wel at 🙂  Nu eet ik alle soorten spinazie. Hoewel de a la crème versie eigenlijk hier in huis niet meer gegeten wordt. Misschien voor de nostalgie binnenkort maar eens kijken of het nog net zo lekker is. Maar terug naar deze groene smoothie. Deze smoothie is fris van smaak door de appel, bleekselderij en de citroen waardoor het een want minder groenige smaak geeft. Ideaal dus om eens een keer te proberen. Durf jij het aan ?

Ingrediënten

1 handje spinazie
1 sinaasappel
2 stengels bleekselderij
1 appel
Trosje druiven
1/2  citroen

Bereidingswijze Spinazie smoothie

  1. Doe alle producten in de mengkom.
  2. Pureer met de staafmixer totdat het één geheel is.
  3. Proef of de smoothie naar smaak is en anders voeg nog wat bij van het ingrediënt welke je mist.
  4. De spinazie smoothie is klaar.
  5. Serveer in een leuk glas of flesje.

Enjoy!


  • Een smoothie niet goed klaar maken kan eigenlijk niet. Er zijn zoveel smaken te combineren en het is altijd leuk om te experimenteren.
  • Een smoothie kun je ook een dag van te voren maken en in de koelkast zetten. Het enige wat nog moet gebeuren als het uit koelkast komt is het doorroeren van de smoothie.
  • Wil je geen meeneem ontbijtje maken kijk dan eens bij deze ontbijtrecepten.

Heb je deze smoothie gemaakt ? Laat mij het dan weten via Facebook, Instagram of in een reactie hieronder. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.