Groentesoep met een oranje twist
Groentesoep wordt eigenlijk al jaar en dag hetzelfde gegeten op basis van een bouillon met groenten en misschien ook wel standaard op de zondagavond. Hoewel het lekker is gaat mijn voorkeur toch uit naar deze variant gemaakt op basis van wortelsoep en geeft het iets Koninklijks met de oranje twist. Wat ik mij nu bedenk? Zou de Koninklijke familie dit soepje lekker vinden? Geen idee hoe ik daar achter ga komen 🙂 . Ik denk dat ze het wel lekker gaan vinden als ze het proeven maar eigenlijk ben ik meer benieuwd hoe jullie het vinden!Â
Ingrediënten
500 gram winterpeen
2 blokjes groentebouillon
500 gram erwtensoepgroenten
1,5 liter water
1 chilipeper
1 el mosterd
broodje naar keuze
heks’nkaas
Bereidingswijze Groentesoep met een oranje twist
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Schil de winterpeen en snijd in stukken.
- Vul een pan met 1,5 liter water, de winterpeen en bouillonblokjes en breng aan de kook. Dit mag circa 30 minuten koken.
- Het vuur mag uit en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
- Zet de pan weer op het vuur en voeg de erwtensoepgroenten, chilipeper (gesneden) en mosterd toe. Laat op laag vuur nog 10 minuten koken tot de groenten beetgaar zijn.
- Proef de groentesoep en indien nodig op smaak brengen met zout en peper.
- Verwarm ondertussen een heerlijk broodje in de oven. Jouw keuze en beleg deze dan lekker met Heks’nkaas.