Havermoutpannenkoeken met bloedsinaasappelsiroop

Havermoutpannenkoeken

Havermoutpannenkoeken met bloedsinaasappelsiroop

In deze Coranatijd moeten we zoveel mogelijk binnen blijven. Boodschappen doe ik nu 1x in de week en daarnaast maak ik mijn kleine voorraadkast een beetje leeg. Ik moet bekennen dat mijn voorraadkast niet zo groot is. De ingrediënten voor de havermoutpannenkoeken met bloedsinaasappelsiroop  heb ik eigenlijk wel altijd in huis. In ieder geval wel voor de havermoutpannenkoeken. Wat nu wel een voordeel is dat ik niet zoveel tussendoor meer haal. Ik ben benieuwd hoeveel mij dat gaat besparen. Ik heb het idee dat dit wel opgelost wordt door andere dingen online te shoppen 😊.

Voorbereidingstijd
15 minuten

Aantal pannenkoeken
6 stuks

In de koekenpan
2 x 4 min per pannetje

In de koelkast
30 minuten

Ingrediënten

Pannenkoeken:
140 ml sojamelk
70 gram grove havervlokken
1 banaan
olijfolie

Bloedsinaasappelsiroop:
2 bloedsinaasappels
1 tl water
suiker naar smaak

Bereidingswijze Havermoutpannenkoeken met bloedsinaasappelsiroop

  1. Doe de sojamelk en havervlokken in een kom en meng goed door elkaar.
  2. Doe de banaan er in kleine stukjes bij en prak de banaan zo zacht dat deze zacht wordt.
  3. Laat dit mengsel een half uurtje staan zodat alles goed opgenomen kan worden en het een dikkere massa wordt.
  4. Pers de bloedsinaasappels uit en doe deze in een pannetje op het vuur.
  5. Voeg het water en wat suiker toe.
  6. Roer de bloedsinaasappelsiroop even door elkaar en laat op middelmatig voor koken.
  7. Als de bloedsinaasappelsiroop kookt zet het vuur dan lager tot dat je blij bent met de smaak.
  8. Als de bloedsinaasappel klaar is zet deze dan even apart totdat je de havermoutpannenkoeken serveert.
  9. De havermoutpannenkoekenmix is klaar om de koekenpan in te gaan.
  10. Zet de koekenpan op middelmatig vuur en doe een beetje olijfolie in de pan.
  11. Laat de olijfolie goed warm worden (niet laten verbranden).
  12. Pak een soeplepel en schep een beetje overvol wat havermoutpannenkoekenmix op de lepel en daarna in de pan.
  13. Probeer er een mooi rondje van te maken. Ik duw de mix nog wel eens terug met mijn lepel.
  14. Het ligt aan de grote van de pan hoeveel havermoutpannenkoeken je tegelijkertijd kan bakken.
  15. Bak ze per kant ongeveer 4 minuten.
  16. Leg de havermoutpannenkoeken op je bord en drizzel er wat bloedsinaasappelsiroop over heen.

Eet smakelijk!


  • Ik maak van de bloedsinaasappelsiroop meestal wat meer want deze siroop kan je ook gebruiken voor een drankje. Mix bijv. wat bloedsinaasappelsiroop met bruisend water en je hebt een lekkere dorstlesser.
  • De havermoutpannenkoeken zijn wat kleiner en dikker. Probeer ze dus niet zo groot te krijgen als een ouderwetse pannenkoek.
  • Op zoek naar het recept van een ouderwetse pannenkoek of misschien wel een pompoenpannenkoek? Deze staan ook op de website mocht je een pannenkoekliefhebber zijn.
  • Heb jij havermoutpannenkoeken met bloedsinaasappelsiroop gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.