Herfsttosti met champignons en vijgen

Herfsttosti

Herfsttosti met champignons en vijgen

Herfsttosti is de naam die ik meteen bedacht toen ik deze tosti in mijn mond had. Echt meteen zo’n geel lampje boven mijn hoofd zoals Willie Wortel in de strips van Dagobert Duck.
De smaak van de herfst, waar denk je dan eigenlijk aan? Ik denk aan paddenstoelen, vijgen maar ook aan vallende bladeren hoewel dat dan geen smaak is.
Maar hoe lekker ruikt het bos als je in de herfst daar doorheen loopt. Hoe heerlijk is het om dit in een tosti te verwerken? Ok, die vallende bladeren dan niet 😉 . Maar vertel eens hoe vaak eet jij een tosti?

Ingrediënten

2 sneetjes brood (wit of bruin)
kruidenkaas
een handje rucola
3 vijgen
een handje gesneden paddenstoelen
olijfolie
plantaardige boter

Bereidingswijze Herfsttosti met champignons en vijgen

  1. Bak de paddenstoelen bruin in een beetje olijfolie in de koekenpan.
  2. Smeer op de twee boterhammen kruidenkaas aan de ene kant en boter aan de andere kant.
  3. Leg de gebakken paddenstoelen op de roomkaas van 1 boterham.
  4. De rucola er bovenop.
  5. Snij de vijgen in drieën en leg bovenop de rucola.
  6. Leg de andere boterham met roomkaas er bovenop.
  7. De herfsttosti is nu bijna klaar. Voor diegene die een tosti apparaat hebben kan de herfsttosti eronder.
    Voor diegen die de tosti maken in de pan kan deze nu de pan in. Ongeveer 3 minuten per kant zonder deze te schuiven.
  8. Zodra de herfsttosti lekker bruin is kan er gesmuld worden.

Enjoy!


Wist je dat?

  • Bij de ontbijt/lunchgerechten nog een heerlijke tosti staat
  • Je tosti nog lekker is als je niet gesneden brood koopt en er zelf een boterham van snijdt.
  • Leonie van Wat een studentje savonds eet een tosti boek heeft gemaakt?

Heb je deze heerlijke tosti gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat een reactie hieronder achter. Vind ik leuk!

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.