Hongaarse goulash met kikkererwten

Hongaarse Goulash met kikkererwten

Hongaarse goulash met kikkererwten

Het is al weer even geleden maar voor de #swiepswoepswap van juni mocht ik een gerecht uitkiezen van Nienke van Foxililicious. Nienke eet met haar gezin vegetarisch en daardoor was het voor mij een walhalla aan gerechten waar ik uit kon kiezen. Het was bijna onmogelijk! Tot mijn oog op het recept van de vegetarische goulash viel. Ik vond dit vroeger zo lekker maar heel vegetarisch is dit gerecht niet dus wat was ik blij met dit recept. Zelf heb ik hier en daar een aanpassing gedaan en is zo mijn Hongaarse goulash met kikkererwten ontstaan. Het uitwerken van dit recept heeft wat langer geduurd door de aanhoudende warmte maar staat nu online zodat jullie het meteen kunnen maken nu de temperatuur wat is gezakt.

Totale tijd
35 minuten

In de pan
25 minuten

Aantal
4 personen

Ingrediënten

1 el olijfolie
1 rode ui
3 teentjes knoflook
2 paprika’s (rood en geel)
1 el tarwebloem
500 ml gezeefde tomaten
70 gram tomatenpuree
500 ml water
1 blokje groentebouillon
1 el sojasaus
3 tl gerookte paprikapoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl tijm
2 tl komijnzaad
1 tl karwijzaad
2 laurierblaadjes
100 gram sperziebonen
265 gram kikkererwten (blik)
400 gram aardappelen

Bereidingswijze Hongaarse goulash met kikkererwten

  1. Verwarm de olijfolie in een hapjespan.
  2. Was de paprika schoon.
  3. Snij de paprika, ui, knoflook in stukken.
  4. Doe de paprika, ui en knoflook in de hapjespan en roer goed door en laat ongeveer 5 minuten bakken.
  5. Strooi de bloem over de gebakken groente heen en roer goed door elkaar heen.
  6. Voeg de tomatenpuree toe en de gezeefde tomaten.
  7. Het bouillonblokje, water, sojasaus, paprikapoeder en de gerookte paprikapoeder, tijm, komijnzaad, karwijzaad en de laurierblaadjes mogen ook worden toegevoegd aan de Hongaarse goulash.
  8. Breng alles aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat ongeveer 20 minuten pruttelen.
  9. Kook intussen de aardappelen gaar.
  10. Na 15 minuten mogen de uitgelekte kikkererwten en de sperziebonen worden toegevoegd.
  11. Verwijder de laurierblaadjes uit de Hongaarse goulash met kikkererwten.
  12. Serveer de aardappelen met de Hongaarse goulash

Eet smakelijk!


  • Je kan de Hongaarse Goulash ook eten met witte rijst. Ook erg lekker.
  • Wist je dat je met het vocht van de kikkererwten, ookwel aquafaba genoemd, meringues kan maken en ook mayonaise?
  • Gek op de combinatie van tomaten en sperziebonen kijk dan een naar deze Sperziebonenstoof.
  • Heb jij de Hongaarse goulash met kikkererwten gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.