Hummus Choemoes

Hummus Choemoes

Hummus Choemoes

Hummus Choemoes er zijn zoveel schrijfwijzen voor dit goddelijke goedje uit het Midden-Oosten. In het Midden-Oosten kennen ze alleen de basis hummus zoals wij die hier kennen, Ze spelen niet met smaken want dan is het geen hummus meer. Hier in Nederland gaan we soms iets te ver in het verzinnen van smaken. Heb je al wel eens gehoord over de chocolade hummus? Daarom voor jullie deze heerlijke Hummus Choemoes die je kan dippen maar ook lekker kan smeren op een broodje.

Totale tijd
20 minuten

Aantal
4 personen

Ingrediënten

1 blik kikkererwten (400 gram niet uitgelekt)
aqua faba (vocht van de kikkererwten)
2 tenen knoflook
125 gram tahin
1 el komijn + extra voor topping
sap van een halve citroen
mespuntje zout
1 el olijfolie

Bereidingswijze Hummus Choemoes

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en bewaar het kikkererwtenvocht (aqua faba)
  2. Om de kikkererwten zit een velletje haal deze eraf. Dit gaat heel gemakkelijk.
  3. Zet een eetlepel kikkererwten apart die je later als topping kan gebruiken.
  4. Doe de kikkererwten in een keukenmachine.
  5. De knoflook rasp je met een knoflookrasper en voeg toe aan de kikkererwten.
  6. Voeg de tahin ook toe samen met de komijn en zout.
  7. Voeg het sap van een halve citroen toe.
  8. Laat de keukenmachine draaien zodat het één geheel wordt voeg langzaam de aqua faba toe.
  9. Serveer de Hummus Choemoes in een schaaltje en maak met de achterkant van een koffielepel een patroon zodat je hier de olijfolie kan ingieten.
  10. De kikkererwten die je bewaard hebt kun je nu als topping gebruiken samen met wat extra komijn.

Eet smakelijk!


  • Met Libanees platbrood of stokbrood kun je heerlijk in de hummus choemoes deppen zoals het is bedoeld 😊
  • Deze pompoenhummus met salie is ook een aanrader als je van dippen houdt. Je kan zelfs ook brood maken met hummus of een tajine gerecht. Leuk om te serveren op dagen wanneer je iets te vieren hebt.
  • Heb jij deze Hummus Choemoes gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.