Karamel-brownie bonbons

Karamel-Brownie Bonbons

Karamel-Brownie bonbons

Deze maand was alweer de 10e editie van de #swiepswoepswap op Instagram georganiseerd door Mandy van Mandy and more. Vraag je je af wat swiepswoepswappen is? Dit is het maken van een recept van een mede foodblogger waar je een draai aan mag geven. Mandy zorgt ervoor dat je wordt gekoppeld aan een foodblogger die je mag swappen maar het moet een geheim blijven totdat je het gerecht onthult. Deze keer mocht ik een recept swiepswoepswappen van Esther van Esthers Keuken en binnenkort Talovi eet-heelt-leeft. Ik zag een heerlijke brownie met sticky toffeesaus waar ik meteen van moest kwijlen. Nu ben ik een ramp met het maken van originele brownies want op de één of andere manier worden ze bij mij nooit gaar. Dus had ik bedacht om van deze brownies karamel-brownie bonbons te maken. Een leuke twist aan het recept van Esther.

Totale tijd
100 minuten

Aantal
30 stuks

In de steelpan
10-15 minuten

In de oven
25 minuten

In de koelkast
2 x 30 minuten

Ingrediënten

Brownie:
150 gram kokosbloesemsuiker
60 gram zonnebloemolie
120 ml sojamelk
1tl vanille extract
160 gram I choc Super Nut chocolade
80 gram zelfrijzend bakmeel
2 el cacaopoeder

Karamel:
50 gram vegan boter (Flower Farm)
50 gram donkerbruine basterdsuiker
1 blikje gecondenseerde kokosmelk
snufje zout
½ tl vanille-extract

Chocoladelaag:
200 gram pure vegan chocolade

Bereidingswijze Karamel-Brownie bonbons

Brownie

  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Bekleed de brownievorm met vochtig bakpapier.
  3. Smelt de I Choc Super Nut chocolade au-bain -marie
  4. Meng ondertussen in een kom de suiker, zonnebloemolie, sojamelk en de vanille-extract totdat de suiker volledig is opgelost.
  5. Meng het suikermengsel met de gesmolten chocolade en de zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder.
  6. Giet het browniemengsel in de brownievorm en bak in het midden van de oven voor 25 minuten.
  7. Als de brownie uit komt is deze nog iets vochtig wat heel handig is om later de bonbons van te maken.
  8. Laat de brownie goed afkoelen in de brownievorm.

Karamel

  1. Als de brownie in de oven staat kunnen we de karamel maken.
  2. Bekleed voor de karamel ook een brownievorm met bakpapier.
  3. Smelt de boter in een in een steelpannetje met dikke bodem op laag vuur.
  4. Voeg de basterdsuiker toe en roer totdat het begint te smelten.
  5. Voeg de kokosmelk, zout en het vanille-extract toe.
  6. Laat het karamelmengsel al roerend indikken, op middel vuur, voor ongeveer 10-15 minuten.
  7. Giet de karamel in de brownie bakvorm en zorg dat de karamel gelijkmatig wordt verdeeld.
  8. Laat de karamel afkoelen, dit mag ook een half uurtje in de vriezer zijn.
  9. Als de karamel afgekoeld is, kun je de karamel in reepjes snijden van 1 cm.
  10. Verdeel daarna de reepjes in blokjes van een halve centimeter. Zorg dat je 60 stukjes hebt.
  11. De overige karamel kun je bewaren in de koelkast.

Karamel-brownie bonbons

  1. Doe de brownie in de keukenmachine en maal de brownie grof-fijn (niet te fijn).
  2. Pak 17 gram brownie en maak eerst een bolletje welke je daarna plat maakt als een koekje.
  3. Leg de karamel in het midden en vouw de brownie om de karamel heen.
  4. Vorm een bonbon en leg deze op een plateau.
  5. Maak zo alle 30 karamel-brownie bonbons.
  6. Als alle bonbons klaar zijn mogen ze even in de koelkast om goed koud te worden.
  7. Verwarm ondertussen de pure chocolade au-bain-marie.
  8. Dompel de karamel-brownie bonbons één voor éen in de chocolade en leg ze op een plateau met bakpapier.
  9. Leg een karamel boven op de bonbons.
  10. Zet de karamel-brownie bonbons nog even in de koeling zodat de chocolade kan uitharden.

Eet smakelijk!


Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.