Kersen smoothie met blauwe bessen

Kersen smoothie met blauwe bessen

Kersen smoothie met blauwe bessen

Ik vind het heerlijk om de dag te beginnen met een smoothie. Toch heb ik getwijfeld om deze kersen smoothie te plaatsen. Niet omdat deze niet lekker is maar omdat het januari is 😊. Veel mensen beginnen dan met hun goede voornemens om ze vervolgens drie weken later te vergeten. Deze kersen smoothie met blauwe bessen moet je zeker niet vergeten. Nu in de winter met bevroren kersen maar tijdens het kersenseizoen natuurlijk met verse kersen uit de tuin of supermarkt.

Bereidingstijd
5 minuten

Aantal
2 personen

Ingrediënten

100 gram bevroren kersen
1 rode gekookte biet
50 gram blauwe bessen
1 rijpe banaan
1 tl gember
350 ml kokosmelk
1 el limoensap

Bereidingswijze Kersen smoothie met blauwe bessen

  1. Zet de blender klaar.
  2. Doe de bevroren kersen in de blender.
  3. Snijd de rode voorgekookte biet in vieren en doe in de blender.
  4. Voeg de blauwe bessen en de banaan ook toe.
  5. Schil en rasp de gember.
  6. Ook de gember mag in de blender.
  7. Voeg het limoensap toe.
  8. Als laatste voeg de kokosmelk toe.
  9. Mix alles goed door elkaar totdat er een crèmige massa ontstaat.
  10. Vul de glazen met de kersen smoothie.

Geniet!


  • Het makkelijkst om gember te schillen is om een koffielepel te gebruiken, met de lepel schraap je heel makkelijk de schil eraf.
  • Voor deze kersen heb ik ontpitte kersen uit de vriezer gekozen.
  • Heb je moeite om groente te eten? In smoothies kun je groenten verbergen zoals biet of spinazie. Zo krijg je toch je groente vitamines binnen. Kijk maar eens bij de andere smoothies.
  • Wil je iets anders voor het ontbijt of lunch kijk dan eens naar het recept voor de Triple fruit yoghurt.
  • Heb jij deze kersen smoothie met blauwe bessen gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.