Klassieke plantaardige kruidenboter

Kruidenboter

Klassieke plantaardige kruidenboter

Na een wandeling in de herfst vind ik het heerlijk om te borrelen met natuurlijk wat lekkers. Meestal doe ik niet zo veel moeite als ik alleen ben maar soms vind ik het heerlijk om even uit te sloven. Deze keer had ik zin een stokbroodje met klassieke plantaardige kruidenboter. Waarom klassiek? Ik hou van heel veel smaken waardoor klassieke smaken bij mij wel eens op bank blijven zitten.  Kijk maar eens naar de recepten voor Al-Andalus  en Appel-Walnoot kruidenboter. De ingrediënten voor de klassieke plantaardige kruidenboter heb je vast in je koelkast liggen en is binnen een paar minuten gemaakt en dan is het smullen!

Bereidingstijd
5 minuten

Aantal
4-6 personen

Ingrediënten

150 gram plantaardige boter
1 teen knoflook
2 el verse platte peterselie
1 el verse bieslook
1 el versie salie
Zeezout (Maldon)
Peper

Bereidingswijze Klassieke plantaardige kruidenboter

  1. Zorg dat de plantaardige boter op kamertemperatuur is ( ongeveer 30 minuten uit de koelkast)
  2. Doe de boter in een kom.
  3. Pers de knoflook boven de kom met boter.
  4. Hak de verse kruiden fijn en voeg ze toe bij de boter.
  5. Prak de knoflook, verse kruiden en boter fijn met een vork.
  6. Proef de plantaardige kruidenboter en breng op smaak met zeezout en peper.

Eet smakelijk!


  • Kruidenboter kun je prima in de diepvries bewaren voor later.
  • Serveer de kruidenboter met de feestdagen in een leuke vorm. Hier kun je bijvoorbeeld bakvormpje voor gebruiken. Leg ze daarna even in de vriezer zodat ze goed hun vorm behouden.
  • Deze plantaardige kruidenboter kun je ook serveren bij gegrilde of geroosterde groenten
  • Heb jij deze klassieke plantaardige kruidenboter gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.