Knolselderijsteaks met kerrie-botersaus

Knolselderijsteaks met kerrie-botersaus

Knolselderijsteaks met kerrie-botersaus

Dit recept Knolselderijsteaks met kerrie-botersaus komt uit het boek Flavor van Ottolenghi met mijn eigen twist want ik ben gek op kerrie en nog wat andere ingrediënten. Deze versie is ook helemaal vegan welke dat in het boek niet is. Ik kon mij niet voorstellen dat je van een knolselderij een lekkere steak kon maken maar wat had ik het mis. Knolselderij kende ik alleen van in de erwtensoep en hoe lekker ik dat ook vind een steak was ander koek. Ik heb dit recept nu denk ik drie keer gemaakt en het wordt elke keer lekkerder 😊. Tomatensalade erbij en meer hoef je niet te eten (vind ik 😊).

Voorbereidingstijd
10 minuten

In de pan
7 minuten

In de oven
8-10 minuten

Aantal
1 persoon

Ingrediënten

2 plakken knolselderij van 2 cm
2 el agavesiroop
110 gram plantaardige boter
1 sjalot, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
2 tl kerriepoeder
½ tl gerookt paprikapoeder
1 el mosterdpoeder
2 el kappertjes
2 el bieslook (fijn gesneden)
½ tl piment
1 el dragon (fijn gesneden)
1 el platte peterselie (fijn gesneden)
100 ml plantaardige room
2 tl citroensap
zeezout
peper

Bereidingswijze Knolselderijsteaks met kerrie-botersaus

  1. Zorg ervoor met dit recept dat je alles van tevoren klaar hebt liggen dat maakt het een stuk makkelijker en eventueel hebt gesneden
  2. Zet de oven op de grillstand aan.
  3. Prik in de knolselderijplakken gaatjes met een vork.
  4. Wrijf de knolselderijplakken in met de agavesiroop.
  5. Leg de knolselderijplakken op bakpapier en zet ze in de oven voor 8-10 minuten.
  6. Voor de kerrie-botersaus beginnen we met de boter, sjalot, knoflook, zeezout, kerriepoeder, paprikapoeder en de mosterdpoeder.
  7. Doe al deze ingrediënten in een pannetje en zet het op medium vuur.
  8. Laat deze ingrediënten ongeveer 6 minuten koken totdat de sjalot gaar is en de boter is gesmolten. De saus heeft een goudachtige gekarameliseerde kleur.
  9. Voeg de kappertjes, piment en de kruiden toe en laat de saus nog 1 minuut koken.
  10. Proef hoe de kerrie-botersaus smaakt en voeg eventueel peper of zout toe.
  11. Zet het vuur van de saus op laag en roer de room en citroensap er door.
  12. Roer niet te veel anders gaat de saus te veel schiften (klein beetje mag).
  13. Haal de knolselderijsteaks uit de oven en leg ze op het bord en giet de kerrie-botersaus er overheen.

Eet smakelijk!


  • Deze steaks heb je in een mum van tijd op tafel staan. Mocht op de een of andere manier je steaks toch eerder klaar zijn laat ze dan gerust in de oven liggen op een lage temperatuur zodat ze warm blijven.
  • Bij deze knolselderijsteak past een heerlijke tomatensalade van Ottolenghi.
  • Heb jij knolselderijsteaks met kerrie-botersaus gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.