Koekje van Pindakaas

Koekje van Pindakaas

Koekje van Pindakaas

De eerste herinneringen van eten zijn misschien wel de boterhammen met pindakaas. Wie is er niet mee opgegroeid en heeft niet met een lepel de pindakaas uit de pot gegeten of misschien wel gewoon met de vingers. Tegenwoordig kan je pindakaas niet alleen meer op je boterham doen maar ook in je smoothie of als saus bij de groenten en er zijn zoveel verschillende smaken. Dat de keuze reuze is. Het is dan ook niet raar dat je er koekjes mee kan maken. Dit koekje heeft maar drie ingrediënten nodig en is zo klaar.  Vooral leuk om met kinderen te maken die instant resultaat willen zien. Want wie wil er nou twee uurtjes wachten?

Ingrediënten

1 kopje pindakaas
1/2 kopje suiker
1 ei

Bereidingswijze Koekje van Pindakaas

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de ingrediënten in een kom en roer met de garde door elkaar  en kneed tot 1 grote bol.
  3. Maak balletjes van maximaal 25 gram en leg deze op de ovenplaat met bakpapier.
  4. Druk de vork in het deeg zodat er lijnen ontstaan en doe dat nog een keer zodat je een boter kaas en ei vorm krijgt.
  5. De koekjes gaan 8-10 minuten in de oven.
  6. Als de koekjes uit de oven komen zijn ze nog zacht. Laat ze afkoelen zodat ze kunnen uitharden.


  • Je kan de pindakaas koekjes meteen eten als ze nog een beetje warm zijn. Persoonlijk vind ik ze de volgende dag lekkerder.
  • Wil je uit je bol gaan? Doe dan tussen twee koekjes een beetje vanille ijs.
  • Zelf je eigen Pindakaas maken? Kijk dan eens naar dit recept.
  • Ik gebruik maatbekers om de ingrediënten af te wegen. Heb je deze niet zorg er dan voor dat je voor iedere maat steeds hetzelfde kopje of lepel gebruikt. Zo blijft alles in verhouding.

Heb je dit koekje van Pindakaas gemaakt? Laat het dan weten op Facebook, Instagram of in een reactie hieronder. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.