Kokosbollen met rozijnen uit de oven

Kokosbollen met rozijnen

Kokosbollen met rozijnen uit de oven

Thee met koekjes is in Nederland denk ik wel de meest bekende combinatie om bij je thee te eten of om bij je koekje te drinken. Zoals ze in Engeland de High tea hebben hebben wij thee en koekjes. Deze kokosbollen kun je maken in de kindvriendelijke versie (en misschien wel samen met de kinderen) of in de volwassen versie omdat je er dan gewoon alleen van kan genieten 😉 Soms mag je jezelf wel eens verwennen. Even een paar minuten voor jezelf zonder dat iemand je stoort voordat de drukte weer uitbreekt op het werk of thuis.

Ingrediënten

250 gram geraspte kokos
250 gram kristalsuiker
2 eieren
120 gram rozijnen

Bereidingswijze Kokosbollen met rozijnen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Wel de rozijnen in water, ongeveer 15 minuten.
  3. Meng de geraspte kokos met de suiker in een kom. Zorg ervoor dat je deze ingrediënten goed mixt.
  4. Klop de eieren los in een apart kommetje en doe het bij het kokosmengsel. Meng dit goed door met je handen (of houten lepel).
  5. Meng de rozijnen met het kokosmengsel.
  6. Maak met een ijslepel balletjes van het deeg, zodat de makronen even groot worden. Leg de balletjes op een bakplaat met bakpapier.
  7. Laat de kokosbollen ongeveer 13 minuten in de oven, totdat de bovenkant een beetje goudbruin begint te kleuren.
  8. Laat ze daarna nog minimaal 10 minuten afkoelen buiten de oven, zodat ze steviger worden.

Ideaal voor last minute bezoek en het huis ruikt heerlijk.


  • Je kan de rozijn ook wellen in rum of whiskey in plaats van water. Laat ze alleen dan minimaal een uurtje wellen en droog ze goed af.
  • Heb je het recept van de kokosmakronen al gezien?

Heb je deze kokosbollen gemaakt? Laat mij het dan weten via Facebook, Instagram of in een reactie hieronder. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.