Kokosmakronen met frambozen

Kokosmakronem met frambozen

Kokosmakronen met frambozen

Een koekje bij de thee is echt een verwennerij en dan heb ik het niet over een biscuitje. Die zijn leuk voor als bodem van een taart zoals de Sinaasappel Vanille kwarktaart. Maar zo’n koekje waar je je de hele week al op kan verheugen. Soms ook wel het weekend koekje genoemd. Doordeweeks gezond en in het weekend af en toe zondigen. Nou hou ik mij daar niet altijd aan en lust ik de kokosmakronen ook wel eens door de week. Het leuke is dat ze makkelijk te maken zijn en niet zolang de oven in moeten, dus zeker een koekje om te maken als er onverwachts mensen op bezoek willen komen.

Ingrediënten

200 gram geraspte kokos
200 gram kristalsuiker
2 eieren
85 gram verse frambozen
1 reep melk chocolade

Bereidingswijze Kokosmakronen met frambozen

  1. Verwarm de oven voor 180 graden
  2. Meng de geraspte kokos met de suiker in een kom.
  3. Klop de eieren los in een apart kommetje en doe ze bij het kokosmengsel. Meng dit goed door met je handen (of houten lepel).
  4. Doe de frambozen in een keukenmachine en laat ze een paar keer pulseren, zodat de frambozen in stukjes zullen breken, maar geen moes worden (heel kort).
  5. Meng nu de stukjes framboos door het kokosmengsel. Schep het voorzichtig om met een spatel of vork. Schep niet te lang, je wil geen homogeen roze mengsel.
  6. Maak met een ijslepel balletjes van het deeg, zodat de makronen even groot worden. Leg de balletjes op een bakplaat met bakpapier.
  7. Laat de kokosmakronen ongeveer 13 minuten in de oven, totdat de bovenkant een beetje goudbruin begint te kleuren.
  8. Laat ze daarna nog minimaal 10 minuten afkoelen buiten de oven, zodat ze steviger worden.
  9. Breek ondertussen de chocolade in kleine stukjes en verwarm de chocolade au bain marie en tempreer(2/3 laten smelten en daarna 1/3 erbij doen). Als het gesmolten is en iets afgekoeld, doop de kokosmakronen dan voor de helft in de chocolade en laat uitharden.

  • Kokosmakronen heb je in alle soorten en maten, Experimenteer er dan ook gerust op los.
  • Nog een idee nodig om kokosmakronen te maken? Kijk dan eens naar deze variatie met rozijnen.

Heb je deze heerlijke kokosmakronen gemaakt? Laat mij het dan weten via Facebook, Instagram of in een reactie hieronder. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.