Mexicaanse kikkererwtencurry

Mexicaanse kikkererwten curry

Mexicaanse kikkererwtencurry

Mexicaanse kikkererwtencurry waarschijnlijk heb je er nooit van gehoord 😊. Toen ik dit recept aan het maken was vond ik dat het een beetje kleur miste. Na in de koelkast en de keukenkastjes rond gesnuffeld te hebben kwam ik mais en kidneybonen tegen die ik nog voor taco’s wilde gebruiken maar daar was het niet van gekomen. Als ik aan mais en kidneybonen denk dan denk ik ook aan Mexicaanse gerechten. Vandaar dat deze curry de naam Mexicaanse kikkererwtencurry heeft gekregen. Het heeft trouwens wel even geduurd voordat deze curry op de foto gezet kon worden. De curry was zo snel op dat het fotograferen steeds te laat was 😊

Totale tijd
30 minuten

In de pan
25 minuten

Aantal
3 personen

Ingrediënten

olijfolie
½ witte ui
1 teentje zwarte knoflook (of witte)
gember naar smaak
½ rode chilipeper
2 tl kerriepoeder
1,5 tl gedroogde koriander
1 tl gerookte paprikapoeder
1 blik tomaten (400 gram)
400 gram kokosmelk
1 blik kikkererwten (400 gram)
75 gram kidneybonen (klein blikje)
75 gram mais (klein blikje)
zout en peper
een handje verse dille
2 handjes verse koriander
½ limoen
rijst voor 3 personen

Bereidingswijze Mexicaanse kikkererwtencurry

  1. Doe wat olijfolie in een wok en laat de olijfolie goed warm worden.
  2. Bereid de rijst zoals je gewend bent.
  3. Snij de ui en knoflook in kleine blokjes en doe in de wok.
  4. Rasp de gember in de pan.
  5. Snij de rode chilipeper in kleine stukjes. Hou je van heet laat dan de zaadjes zitten.
  6. Voeg de gedroogde kruiden toe en bak voor 30 seconden mee.
  7. Laat de kikkererwten uitlekken.
  8. Open het tomatenblik en voeg de tomaten bij het kruidenmengsel.
  9. Doe dit hetzelfde met de kokosmelk.
  10. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe.
  11. De kidneybonen en het mais mogen ook toegevoegd worden aan de Mexicaanse kikkererwtencurry
  12. Roer alles goed door elkaar en maak op smaak met wat peper en zout.
  13. Snij de dille en de helft van de koriander en voeg deze toe aan de Mexicaanse kikkererwtencurry.
  14. Voeg de zest toe van de limoen en knijp de limoen uit boven de curry.
  15. Laat de curry een 20 minuten op half hoog vuur staan, totdat het de gewenste dikte heeft.

Serveer de Mexicaanse kikkererwtencurry met de rijst. Buen Provecho!


  • Je hoeft de gember in dit recept niet te ontvellen maar als je het gedaan hebt is dat natuurlijk geen probleem. Wist je dat je gember heel makkelijk kan ontvellen met een lepel.
  • Als je het vocht van de kikkererwten bewaard kun je daar een heerlijke mayonaise van maken voor bij een lekkere snack.
  • Heb jij de Mexicaanse kikkererwtencurry gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.