Monchoutaart met abrikozen en granaatappel

Monchoutaart met abrikozen en granaatappel

Monchoutaart met abrikozen en granaatappel

Monchoutaart vind ik denk ik wel een van de lekkerste taarten. Gelukkig denken ze daar in mijn familie net zo over. Omdat we elkaar nu niet kunnen zien wordt er gevideobeld. Waar het begon met een vrimibo zijn het nu online workshops bakken. Niet te moeilijk en alles moet bij één supermarkt gehaald kunnen worden. Daarnaast is er nog één voorwaarde. Als je hebt meegeholpen dan mag je lepels en kommen uitlikken 😊.  Het idee was om abrikozen monchoutaart  te maken maar ik had in de koelkast nog een granaatappel liggen dus werd het een monchoutaart met abrikozen en granaatappel.  De familie ging trouwens voor een monchoutaart met abrikozen en aardbeien. Mijn recept voor een monchoutaart is redelijk standaard. Het zit hem in de smaak die je iedere keer kunt veranderen en daardoor steeds opnieuw kan verrassen. Het feit dat mijn neefje twee stukken taart wilde eten zegt denk ik al genoeg 😊.

Totale Tijd
40 minuten

Doorsnede
24 cm

Aantal punten
12 stuks

In de koelkast
2 uur

Ingrediënten

1 rol speculoos koekjes
125 gram plantaardige boter
250 ml slagroom
1 el suiker
1 zakje klopfix
200 gram monchou (2 pakjes)
100 gram witte basterdsuiker
2 el abrikozenjam
100 gram abrikozenjam
1 granaatappel
1 takje munt

Bereidingswijze Monchoutaart met abrikozen en granaatappel

  1. Zet de ingrediënten van de monchoutaart met abrikoos en granaatappel klaar in bakjes zodat je tussendoor niet hoeft af te wegen.
  2. Vet de bakvorm in met wat boter en het bakpapier goed blijft vast zitten. Je moet natuurlijk de bodem en de randen met bakpapier bedekken.
  3. Doe de boter in een klein pannetje en laat deze smelten op zacht vuur.
  4. Verkruimel de speculoos met een keukenmachine of als je deze niet hebt doe de speculoos dan in een diepvrieszakje en ga er dan overheen met een deegroller om fijne stukjes te maken.
  5. Als de boter is gesmolten doe de verkruimelde speculoos er dan bij en zorg ervoor dat de boter in zijn geheel wordt gemengd met de speculoos.
  6. Stort het boter-speculoosmengsel nu in de bakvorm en druk de bodem aan zodat het overal gelijk is.
  7. Als je een mooie strakke bodem hebt zet je de bakvorm in de koelkast zodat deze alvast kan opstijven.
  8. Pak een kom en doe daar de slagroom, suiker en de klopfix in en klop de slagroom helemaal stijf. De rimpel moeten blijven staan.
  9. Pak een tweede kom en doe hier de monchou en de basterdsuiker in en klop romig.
  10. Voeg de slagroom bij de monchoumix en voeg ook nog wat jam toe en mix met een spatel tot 1 geheel.
  11. Haal de speculoosbodem uit de koelkast en doe de monchouvulling er boven op en strijk deze glad.
  12. De monchoutaart mag nu 2 uurtjes de koelkast in.

“In de tussentijd kun je alle kommetjes en bakjes schoonmaken zodat het aanrecht er weer spik en span uit ziet “

  1. Vlak voordat je monchoutaart uit de koelkast haalt snijd je de abrikozen in partjes.
  2. Als de 2 uurtjes voorbij zijn en de taart is voldoende opgesteven mag deze uit de koelkast en mag de overige jam op de monchoutaart worden uitgesmeerd.
  3. Versier de taart door de abrikozen partjes op de jamlaag van de taart te doen.
  4. Snijd een granaatappel door midden en tik aan de bovenkant met een spatel de pitjes eruit boven de monchoutaart.
  5. Voor de verdere versiering van de monchoutaart met abrikozen en granaatappel kun je nog een takje munt in het midden doen.

Eet smakelijk!


  • Om de bodem mooi glad te krijgen kun je de achterkant van een lepel gebruiken. Hier kun je goed mee aandrukken en recht maken. Dit geldt ook voor de vulling.
  • Ben jij een taartliefhebber? Misschien vind je het dan leuk om bijvoorbeeld ook deze taart te maken. Walnoten-Karamel taart , Aardbeientaart of Appeltaart
  • Heb jij monchoutaart met abrikozen en granaatappel gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.