No knead bread uit de oven

No knead bread uit de oven

No knead bread uit de oven

Het is gelukt, ik heb een no knead bread uit de oven gemaakt. Brood is misschien wel het allerlekkerste. Het stoorde mij dan ook dat ik geen fatsoenlijk brood uit de oven kon krijgen. Desem brood is niet mijn ding omdat ik moet onthouden dat ik het desem moet voeden en ik zie het al gebeuren dat ik het helemaal vergeet. Daarom is dit recept echt ideaal voor mij. Ik heb het nu al een aantal keer gemaakt en het blijft nog steeds lekker. Wil je een wat steviger brood, goed voor pantosti’s, dan laat je het ongeveer 6 uur rijzen en voor een meer zachter brood laat je het wat langer rijzen. Ideaal  om dit no knead bread (niet kneden brood) de avond van te voren klaar te zetten of ’s ochtends voor te bereiden  voor het avondeten.

Voorbereidingstijd /Rijzen
5 minuten / 6 – 15 uur

Aantal
1

In de oven
25-30 minuten

Ingrediënten

3 cups (450 gram) patent bloem
1 ¾ tl zeezout
½ tl droge gist
1 ½ cup warm water

Bereidingswijze No knead bread uit de oven

  1. Pak een grote kom en doe daar de bloem, zeezout en gist in.
  2. Voeg het warme water toe.
  3. Roer de ingrediënten met een houten lepel net zolang dat alles goed is gemixed. Het deeg blijft wat aan de plakkerige kant.
  4. Doe over de kom plastic folie zodat het deeg kan gaan rijzen.
  5. Het rijzen gebeurt op kamertemperatuur voor 6-15 uur.
  6. Verwarm de oven tijdig voor op 230 graden
  7. Bebloem je handen en het aanrecht.
  8. Haal het brooddeeg uit de kom zodat je deze kan vormen als een bal.
  9. Door de extra bloem aan je handen en op het aanrecht zul je het deeg makkelijk kunnen vormen.
  10. Pak een ovenschaal en doe hier ongeveer 4 cups water (beter teveel dan teweinig) in en zet deze op de bodem van de oven.
  11. Pak een ovenplaat met bakpapier en leg het brooddeeg op de ovenplaat.
  12. Het brooddeeg kan nu in de oven voor 25-30 minuten.
  13. Zorg er voor dat je tussendoor de oven niet open doet. De stoom die het water creëert zorgt voor de knapperige korst.
  14. Haal het no knead bread uit de oven en laat iets afkoelen voordat je deze aansnijdt.

Eet smakelijk!


  • Je kan aan het brood verschillende smaken geven zoals: kaas, knoflook of Italiaanse kruiden. Doe deze smaken meteen in de kom erbij als je het brood een andere smaak wil geven.
  • Eet je het brood niet in 1x op? Zelf maak ik altijd sneetjes brood die ik apart verpak en in de vriezer leg. Zo is er altijd vers brood.
  • Heb jij dit no knead bread uit de oven gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.