Noodle bowl met gember-tahinsaus
Toen de poké bowl, noodle bowl en alle andere bowls een hit waren vorig jaar of was het alweer twee jaar geleden, heb ik mij er heel erg tegen verzet. Het ging niet om de inhoud van de bowl maar waarom het een bowl noemen terwijl je het ook gewoon op een bord kan serveren. Tot de wintermaanden van 2020 toen ik geen zin had om te koken maar wel iets gezonds wilde eten. Ik kwam uit bij een nieuwe afhaal en het enige vegan was een pokébowl. Met enige tegenzin maar ook wel nieuwsgierig bestelde en proefde ik de bowl. Het begin van mijn bowlfetisj was begonnen. De Hero van deze noodle bowl met gember-tahinsaus is de saus. Ik maak altijd een beetje meer zodat ik later in de week dit bij een ander gerecht kan doen.
Ingrediënten
45 gram ongekookte soba noodles
½ avocado
5 radijsjes
sojaboontjes
1 handje wortelreepjes (voorgesneden)
kiemgroenten
¼ gele paprika
5 kleine tomaatjes
80 gram zwarte tahini
1 tl gembersiroop
1 el rijstazijn
2tl sojasaus
1 tl sesamolie
snuf zout
Bereidingswijze Noodle bowl met gember-tahinsaus
- Kook de soba noodles volgens de instructies op de verpakking.
- Spoel de noodles af met koud water en laat het uitlekken en doe het daarna in het midden van de kom.
- Snijd de avocado en paprika in blokjes.
- Als je een mandoline hebt snijdt dan de radijs fijn met de mandoline of halveer ze met een mesje.
- Leg de sojaboontjes, wortelen en de kiemgroenten klaar
- Als de noodles in het midden liggen van de kom, leg dan de groenten om de noodles heen.
- Voor de gember-tahinsaus zet je een kleine mengbeker klaar en voeg je alle ingrediënten toe.
- Roer de ingrediënten van de gember-tahinsaus door elkaar met een mini garde tot je een dikke saus hebt.
- Proef de gember-tahinsaus en doe zoveel als je wilt over de noodle bowl heen.
Eet smakelijk!