Padenstoelensalade met granaatappelpitjes en matze

Paddenstoelensalade met granaatappelpitjes en matze

Paddenstoelensalade met granaatappelpitjes en matze

Al een tijdje geleden mocht ik proef bakken voor het boek NOSH van Esther Erwtenman. Dit boek is een mix van lekkere recepten, verhalen en Joodse geschiedenis. Ik ben een groot fan van Esther en vind haar geweldig! Voor corona volgde ik graag een workshop bij haar en zo gaf ik mij op om te mogen proef koken. Het recept wat ik mocht bakken was voor mij een uitdaging want brood en ik zijn nou eenmaal geen vriendjes maar ik blijf proberen.  Al bladerend door het boek zie ik allemaal super lekkere gerechten waaronder een frisse champignonsalade. Deze heb ik omgetoverd tot een herfstige paddenstoelensalade met granaatappelpitjes.

Totale tijd
25 minuten

In de koekenpan
5-10 minuten

Aantal
2 personen

Ingrediënten

2 rode uien
1 rode peper (naar smaak)
3 el olijfolie
400 paddenstoelen (mix van kastanjechampignon, oesterzwammen, bundelzwam. shitake)
2 tomaten
1 limoen
40 gram platte peterselie
40 gram koriander
granaatappelpitjes ter versiering
Peper
Zout (Maldon)

 

Bereidingswijze Paddenstoelensalade met granaatappelpitjes en matze

  1. Zet een kom klaar.
  2. Snijd de uien in dunne halve ringen en doe deze in de kom.
  3. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snij het fijn (met een keukenmachine).Voeg toe bij de uien.
  4. Voeg 1 el olijfolie en een snufje zout toe aan het mengsel en zet op zij.
  5. Doe de paddenstoelen in grote een anti-aanbak koekenpan en bak de paddenstoelen bruin. Niet te bruin.
  6. Snij ondertussen de tomaten in vieren en haal het vruchtvlees eruit.
  7. De tomaten mogen nu in blokjes worden gesneden worden toegevoegd bij de paddenstoelensalade
  8. Haal de paddenstoelen van het vuur en laat ze afkoelen op de snijplank en snij / scheur de paddenstoelen in stukken.
  9. Voeg de paddenstoelen toe aan de gevulde kom met groenten.
  10. Pers de limoen over de paddenstoelensalade heen.
  11. Voeg de overgebleven el olijfolie in de kom
  12. Hak de kruiden fijn en voeg deze ook toe aan de paddenstoelensalade
  13. Hussel de paddenstoelensalade goed zodat alles is verdeeld.
  14. Proef de salade en breng op smaak met peper en zout.
  15. Ga je de salade meteen opeten voeg dan de granaatappelpitjes toe. Eet je de salade wat later doe het dan vlak voor het eten.
  16. Serveer de paddenstoelensalade met granaatappelpitjes op een matze

Eet smakelijk!


  • Op de website van Esther’s Cookery kan je het boek NOSH bestellen maar ook NOSH ingrediënten.
  • Heb jij deze paddenstoelensalade met granaatappelpitjes gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.