Parmezaan van zonnebloempitten

Parmezaan van zonnebloempitten

Parmezaan van zonnebloempitten

Het moeilijkst aan plantaardig eten vind ik toch wel kaas. Voor de kaas op brood voor de lunch heb ik mijn keuzes al wel gemaakt maar die speciale kaasjes vind ik moeilijk. Gelukkig ben ik fan van Max en Bien kazen en wordt mijn honger naar kaas daardoor gedeeltelijk gestild. Voor Parmezaan had ik nog geen topper in de winkel gevonden maar dit recept voor Parmezaan van zonnebloempitten is al een tijdje oud. Ooit uit een kookboek (geen idee welke meer) gekomen maar ondertussen mijn eigen twist eraan gegeven. Het heeft een beetje een noten-kaassmaak. Elke keer als ik een potje maak is het zo op want ik strooi het echt overal op en niet een klein beetje maar gewoon lekker veel. Natuurlijk lekker voor op de pasta maar ook een goede smaakmaker voor bloemkool uit de oven, in wraps of over gesmoorde eenpansgerechten.

Bereidingstijd
10 minuten + afkoelen

In de koekenpan
1-2 minuten

Aantal
4 personen

Ingrediënten

100 gram zonnebloempitten
4 el edelgistvlokken
1 tl uienpoeder
½ tl knoflookpoeder
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl zeezout

Bereidingswijze Parmezaan van zonnebloempitten

  1. Rooster de zonnebloempitten in een koekenpan (zonder olie) totdat ze lichtbruin zijn.
  2. Laat de zonnebloempitten afkoelen en doe ze daarna in de keukenmachine.
  3. Doe alle overige ingrediënten in de keukenmachine.
  4. Maal/ Pulse de Parmezaan grof.
  5. De Parmezaan van zonnebloempitten kan nu over alles worden gestrooid 😊

Eet smakelijk!


  • Bewaar de Parmezaan in een luchtdichte trommel en dan kan je er nog weken van genieten als het niet al op is 😊.
  • Als je niet weet wat je moet geven als cadeautje is het altijd leuk om iets zelf gemaakt te geven. Doe de Parmezaan in een leuke pot en geef het cadeau zodat er nog meer mensen van kunnen genieten.
  • Deze Parmezaan van zonnebloempitten kun je onbeperkt over je pasta doen (dat is mijn motto 😊) bijvoorbeeld dit recept voor verse pasta met zongedroogde tomaten.
  • Edelgistvlokken worden in de meeste supermarkten verkocht. Bij de Appie staat ie in het “gezonde” eetvak.
  • Heb je deze Parmezaan van zonnebloempitten gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.