Pecannotenbonbons met Licor 43 Horchata
Er is een nieuw kindje geboren en ze heet pecannotenbonbons met Licor 43 Horchata. Deze bonbon is geheel vegan. Licor 43 heeft een vegan zusje genaamd Licor 43 Horchata en lekker dat ie is. Deze heeft wat meer pit en ja ik ben fan want anders komt ie niet op de website te staan 😊. Ik denk een echte goede opvolger van de pepernoten-sinaasappelbonbons die ik vorig jaar heb gemaakt.
Ingrediënten
125 gram pecannoten
100 gram digestive biscuits Mc Vities original (7 stuks)
55 gram lichtbruine basterdsuiker
mespuntje zout
1,5 el maple syrup
een scheut naar smaak Licor 43 Horchata
1 tl vanille extract
200 gram pure chocolade
Bereidingswijze Pecannotenbonbons met Licor 43 Horchata
- Zet een kom klaar.
- Hak de pecannoten in stukken en doe in de kom.
- De biscuits mogen ook verkruimeld worden en in de kom worden gedaan.
- Voeg de basterdsuiker en zout toe.
- Roer alle droge ingrediënten goed door elkaar.
- Voeg de maple syrup en de Licor 43 Horchata toe.
- Maak van het pecanmengsel een samenhangend deeg.
- Draai de bonbons in balletjes van 15 gram en leg ze op een plateau met bakpapier die de koelkast in kan.
- Laat de bonbons minimaal twee uur in de koelkast zitten.
- Smelt de chocolade au-bain-marie (pan met kokend water waarop een kom staat).
- Doop de bonbons, één voor één, in de chocolade en leg ze daarna op het bakpapier welke uit de koelkast komt.
- Leg er meteen een pecannoot bovenop als versiering
- Zet de bonbons nog even in de koelkast zodat de chocolade kan opstijven.
- Haal de pecannotenbonbons met Licor 43 Horchata ongeveer 15 minuten voordat je deze wil eten uit de koelkast.
Smul ze!
Ziet er lekker uit! Leuke foto. Grappig ook die icoontjes van de koelkast en de stukjes.
Dankjewel Lianne