Pepernoten met hagelslag en pindakaas

pepernoten

Pepernoten met hagelslag en pindakaas

Pepernoten maken doe ik pas net voordat Sinterklaas weer in het land is. Het is leuk dat je ze tegenwoordig al in de zomer kan kopen maar voor mij is het toch wat echt bij de intocht van Sinterklaas hoort. Dan mogen deze lekkernijen eindelijk op tafel staan. Het is niet moeilijk om pepernoten zelf te maken. Wat aan dit recept zo leuk is dat dat deze versierd worden. Een leuk karweitje voor kleine en grote kinderen en zorg voor bij het versieren voor een short bij de kleintjes ūüėČ

Ingredi√ęnten

250 gram zelfrijzend bakmeel
1 mespunt zout
3 eetlepels koek en speculaas kruidenmix
200 gram keukenstroop
100 gram koude boter
Vershoudfolie
Pindakaas
Hagelslag

Bereidingswijze Pepernoten met hagelslag en pindakaas

  1. Doe de bakmeel, zout, en de speculaaskruiden in een kom (indien nodig even zeven).
  2. Snijd de boter in blokjes en doe deze bij het meel.
  3. De keukenstroop mag er ook bij.
  4. Kneed dit tot een gladde deegbal.
  5. Verpak het deeg in de vershoudfolie en dan mag het 30 minuten in de koelkast.
  6. Zet als het deeg bijna de koelkast uit mag de oven aan op 175 graden.
  7. Maak kleine balletjes van 7 gram en druk daarna de bovenkant een klein beetje in (een plat rondje).
    Maak het deeg zeker niet zwaarder dan 10 gram want dan worden ze erg groot en worden het meer Deze stappen zal je dan ook moeten herhalen.
  8. De pepernoten gaan ongeveer 12 minuten in de oven.
  9. Als de pepernoten uit de oven komen dan zijn ze nog een beetje zacht. Laat de pepernoten goed afkoelen zodat ze hard worden.
  10. Smeer aan de onderkant van 1 pepernoot de pindakaas en leg daarna een tweede pepernoot er bovenop en druk iets aan. De pindakaas moet dan net buiten de pepernoot tevoorschijn komen.
  11. Leg wat hagelslag op een schaaltje en dip de pepernoot in de hagelslag. De pindakaas zorgt ervoor dat de hagelslag blijft hangen.

Wat een feestje! Geniet ervan.


  • Je kan de pindakaas en hagelslag ook vervangen door jam en kokos of pindakaas en suiker.
  • Heb je deze pepernoten gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook of Instagram of laat een reactie hieronder achter. Vind ik leuk!

 

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.