Perenflappen met geschaafde amandelen

Perenflappen met geschaafde amandelen

Perenflappen met geschaafde amandelen

We kennen het allemaal dat je nog een stukje maand over houdt van je salaris 😊. Je kijkt in de koelkast en in de keukenkastjes en je denkt wat ga ik nu maken? Vaak heb ik nog bladerdeeg in de vriezer en er is altijd wel fruit. Deze keer stond ik voor de koelkast met een ontzettende trek voor appelflappen maar geen appel in de koelkast te vinden. Wat doe je dan? Je ziet een peer liggen en denkt dat worden dus perenflappen met geschaafde amandelen 😊. De combinatie van peer, vanille en anijszaad vind ik heerlijk en deze keer geen suiker er bovenop maar amandelen voor de lekkere crunch.

Bereidingstijd
10 minuten

Aantal
4

In de oven
15 minuten

Ingrediënten

1 harde peer (Doyenné du Comice)
4 stuks bladerdeeg plakjes
1 zakje vanillesuiker
2 tl gemalen anijszaad
1 el amandelmelk
geschaafde amandelen (decoratie)

Bereidingswijze Perenflappen met geschaafde amandelen

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Beleg de ovenplaat met bakpapier.
  3. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien op de ovenplaat.
  4. Schil ondertussen de peer en snijd er kleine blokjes van.
  5. Doe de peer in een kleine kom.
  6. Voeg de vanillesuiker en de anijszaad toe en husselgoed door elkaar.
  7. Verdeel de peren over het bladerdeeg aan een helft van het bladerdeeg en laat een randje over.
  8. Besmeer het randje met een klein beetje melk.
  9. Sla het bladerdeeg diagonaal dubbel en druk goed aan met een vork (zodat je een leuk randje krijgt).
  10. Besmeer de bovenkant van de perenflappen met een beetje melk.
  11. Strooi de geschaafde amandelen over de perenflappen heen.
  12. Zet de perenflappen met geschaafde amandelen ongeveer 15 minuten in de oven.

Eet smakelijk!


  • Laat het bladerdeeg niet 100% ontdooien. Zo kun je het makkelijker vouwen.
  • Het insmeren van het bladerdeeg met melk geeft een mooi kleurtje.
  • De flapjes zijn het lekkerst om warm te eten maar wil je ze even bewaren warm ze dan even op voordat je ze gaat eten.
  • Ben je fan van peren dan is het recept voor peren uit de oven met cashewcrème ook een aanrader. Ik ben dol op de cashewcrème.
  • Zoek meer wat voor de lunch of het avondeten kijk dan eens naar het recept voor Tajine met geroosterde peer, vijgen en walnoten.
  • Heb jij deze perenflappen met geschaafde amandelen gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.