Perenijs met tijm

Perenijs met tijm

Perenijs met tijm

Toen ik jaren geleden op zoek naar een verfrissend ijsje in de supermarkt ging, koos ik voor een perenijsje. Ik kan je zeggen ik was meteen verslaafd. Nu het warme weer dit jaar weer om de hoek kwam en naar de supermarkt ging om mijn perenijs op te halen bedacht ik mij dat ik het ook een keertje zelf moest maken. Door er tijm aan toe te voegen is het net weer een ander perenijsje geworden.

Bereidingstijd
30 minuten

In de pan
4 minuten

In de koelkast / In de vriezer
1 uur / 2,5 uur

 

Aantal
4-6 personen

Ingrediënten

125 gram fijne kristalsuiker
4 takjes tijm
1 dl water
3 blikken peren op siroop (425gr per blik)
½ citroen

Bereidingswijze Perenijs met tijm

  1. Verwarm de suiker, tijm en het water ongeveer 4 minuten op laag vuur in een pannetje tot de suiker is opgelost. Roer af en toe er door heen zodat de suikerkorrels zich niet aan de bodem vastplakken.
  2. Giet de suikersiroop in een kom en laat afkoelen
  3. Laat de peren uitlekken.
  4. Doe de peren in een keukenmachine of blender en laat deze draaien totdat er een gladde puree ontstaat.
  5. Doe de peren in een zeef en zet deze op een kom.
  6. Druk de perenpuree door de zeef heen met de achterkant van een lepel of spatel.
  7. Eventuele pulp die achterblijft kun je weggooien.
  8. Laat de perenpuree afkoelen in de koelkast. Het mag zelfs koud worden.
  9. Als de perenpuree koud is mag de suikersiroop zonder de tijm worden toegevoegd.
  10. Voeg de sap toe van de citroen.
  11. Gebruik je een ijsmachine laat het perenijs dan draaien volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.
  12. Heb je geen ijsmachine doe het perenijs dan in een ijsbak in de vriezer voor 1 ½ uur.
  13. Na deze 1 ½ uur draai het perenijs in een keukenmachine tot een glad mengsel en zet daarna voor nog 1 uur in de vriezer.

Eet smakelijk!


  • Als het ijs langer in de diepvries staat, hou er dan rekening mee dat deze op tijd uit de vriezer moet worden gehaald als je het wil serveren.
  • Je kan het perenijs ijs ook in leuke vormpjes doen. Zo heb je altijd een ijsje klaar liggen.
  • Wil je geen tijm gebruiken, laat het dan gewoon weg in dit recept.
  • Hou je meer van Framboos dan heb ik daar ook een lekker en makkelijk ijsrecept voor.
  • Heb jij dit perenijs met tijm gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.