Pindakaas, lekker crunchy

Crunchy Pindakaas

Pindakaas, lekker crunchy

Pindakaas, nu heel wat jaren verder zijn er veel nieuwe spelers op de markt zoals Mister Kitchen en De Pindakaaswinkel en dan ga je toch denken kan ik het ook? En ja ook jij kan het ook! Voor de liefhebbers, hier kun je het reclamespotje van Calvé vinden 😉 . Dit blijft toch het leukste reclame spotje.

Ingrediënten

400 gr ongezouten pinda’s
2 el olijfolie
2 el ahornsiroop
Een sterke keukenmachine

Bereidingswijze Pindakaas, lekker crunchy

  1. Zorg ervoor dat je een krachtige keukenmachine hebt. Anders zal je het malen van de pinda’s in meerdere stappen moeten doen omdat de motor van de keukenmachine te warm wordt.
  2. Doe de pinda’s 10 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
  3. De pinda’s kunnen daarna in de keukenmachine en laat maar hakken totdat er een goed crunch ontstaat.
  4. Haal een aantal eetlepels crunch eruit zodat je deze straks door de pindakaas kan doen.
  5. Laat de keukenmachine weer het werk doen en voeg ondertussen de olijfolie en de ahornsiroop toe.
  6. Je zal zien dat het proces van pinda tot pindakaas in een aantal stadia verloopt mocht het iets te droog zijn voeg dan gerust nog wat olijfolie toe. Je kan het zo smeuïg mogelijk maken.
  7. Klaar en nu kan je de crunch bovenop toevoegen of er doorheen doen.


  • Pindakaas is extra lekker op een zelf gesneden wit broodje (bruin brood mag natuurlijk ook)  met een beetje sambal. Wil je meer experimenteren? Voeg dan eens gewelde rozijnen aan het eind toe of tijdens het maalproces speculaaskruiden.
  • Pindakaas eet je natuurlijk niet alleen op je brood maar ook in je yoghurt met wat granola of als dip op je gesneden appeltje met wat hagelslag mjamm.

Heb jij een homemade versie gemaakt? Laat mij het dan weten via Facebook of Instagram of laat een reactie hieronder achter. Vind ik leuk!

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.