Pompoendip met op hout gerookt zeezout

Pompoendip met op hout gerookt zeezout

Pompoendip met op hout gerookt zeezout

Daar zit je dan in het weekend met een lege koelkast en Picnic die pas zondagavond je boodschappen komt bezorgen. Wat doe je nu op brood want er ligt niks meer in huis aan kaas of zoetigheid? Je zou zeggen hup naar de supermarkt maar ik had nog een flespompoen liggen waar ik al tijden wat mee wilden doen. Na wat gestruind te hebben in de keuken en alle kastjes 100x open te hebben gedaan. Je verwacht toch dat er steeds wat anders in ligt 😊. Kwam het idee voor de pompoendip en deze stelde niet teleur. De beste ideeën komen altijd onverwachts. Pompoendip met op hout gerookt  zeezout.

Totale tijd
40 – 55 minuten

In de oven
30 – 45 minuten

Ingrediënten

1/2 flespompoen
2 tenen knoflook
1 sjalot
1 cm gember
2 el op hout gerookt zeezout (Salt Odyssey)
peper
1 el olijfolie

Bereidingswijze Pompoendip met op hout gerookt zeeezout

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Leg de flespompoen op een bakplaat met bakpapier.
  3. De flespompoen mag 30-45 minuten in de oven. Totdat hij zacht is.
  4. Snij alvast de sjalot fijn.
  5. Rasp de gember.
  6. Pers de knoflook uit.
  7. Laat de pompoen afkoelen.
  8. Snij de pompoen in de lengte door de helft.
  9. Leg een helft in de koelkast deze gebruik je niet voor het recept maar kun je gebruiken voor wat anders. Zie de tips.
  10. Haal de schil van de pompoen af. Je kan deze er zo af halen.
  11. Snij de pompoen in stukken en doe deze in een keukenmachine.
  12. Voeg ook de knoflook, sjalot, zeezout en olijfolie toe bij de pompoenstukken.
  13. Voeg wat peper naar smaak toe.
  14. Laat de Pompoendip met op hout gerookt zeezout draaien totdat deze glad is.
  15. Naar smaak eventueel nog wat op hout gerookt zeezout of peper toevoegen.
  16. Serveer deze pompoendip op een toastje of lekker voor op brood.

Eet smakelijk!


 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.