Rode biet smoothie, even lekker smullen

Rode biet smoohie

Rode biet smoothie, even lekker smullen

Niet alle kinderen zijn even gemakkelijk met het eten van groenten. De een proeft alles en de ander hoort het woord groen al en lust het meteen niet meer. Rode biet is bij de groenten natuurlijk een rare snuiter. Kinderen weten eigenlijk niet hoe zoet deze kan smaken.  Serveer je deze smoothie in een doorzichtig glas dan zie je waarschijnlijk het commentaar al voor je. Maar als je deze rode biet smoothie nu serveert in een donkere beker. Hierdoor zal de kleur van de smoothie optisch gezien een andere kleur gaan aannemen. Hierdoor zien ze de originele kleur niet meer en moeten ze wel proeven. Door de biet te combineren met banaan zal het een zoete smaak afgeven en welk kind houdt nou niet van zoet. Oke daar zijn ook variaties in;)

Ingrediënten

1/2 banaan
1 kiwi
1 (voor)gekookte rode biet
1/2 citroen
200 ml jus d’Orange

Bereidingswijze Rode biet smoothie

  1. Doe alle groenten, fruit en de jus d’orange in de mengkom en pureer met de staafmixer totdat het één geheel is. Mocht je biet niet voorgekookt zijn dan moet deze eerst even gekookt worden en laten afkoelen.
  2. Klaar is de rode biet smoothie.
  3. Serveer in een leuk glas of flesje.

Je kan er weer tegenaan door middel van dit vitamineshot, dat garandeer ik je.


  • Deze smoothie is natuurlijk niet alleen lekker voor kinderen. Op mijn smoothie lijstje staat deze toch in de Top 3. Naast de Mango smoothies 🙂
  • De overstap van smoothie naar soep is zo gemaakt. Alle twee vloeibaar en zo met staafmixer gemaakt. Heb je al eens gekeken bij de soeprecepten?
  • Ben je koffie en thee zat? Neem dan eens een smoothie mee naar waar je naar toe gaat.

Heb je deze Rode Biet smoothie gemaakt ? Laat mij het dan weten via Facebook, Instagram of in een reactie hieronder. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.